Την προαναγγελθείσα δημοσίως από χθες ανεξαρτητοποίησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων ανακοίνωσε επίσημα ο Αριστείδης Φωκάς με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής.

Ο πλέον ανεξάρτητος βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης, Άρης Φωκάς, με επιστολή που κατέθεσε σήμερα στον πρόεδρο της Βουλής, κύριο Βούτση, δηλώνει και επίσημα ότι αποχωρεί από την Ένωση Κεντρώων, καθώς όπως λέει θέλει να συνεχίσει μ’ όλες του τις δυνάμεις να παλεύει για το καλό της πατρίδας του και του τόπου του και να υπηρετεί τα θεμελιώδη συμφέροντα του ελληνικού λαού. Συνέχισε, μάλιστα, λέγοντας «Η αποχώρησή μου συνοδεύεται από τη βεβαιότητα ότι ανταποκρίθηκα πλήρως απέναντι στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα της Ένωσης Κεντρώων, αλλά και των εν γένει υποχρεώσεων μου απέναντι στο κόμμα. Η έλλειψη στρατηγικής κατεύθυνσης, η έλλειψη θάρρους να τα βάλουμε με τις παθογένειες, με ανάγκασαν να πάρω τη δύσκολη αυτή απόφαση, να ανεξαρτητοποιηθώ σήμερα, από την κοινοβουλευτική ομάδα της Ένωσης Κεντρώων».

Τέλος, ο κ. Φωκάς δήλωσε πως τα συμφέροντα του ελληνικού λαού είναι γι αυτόν προτεραιότητα και δεν θα σταματήσει να τα υπηρετεί λεπτό!

Το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη μένει με πέντε μόνο βουλευτές, ενώ πιθανή θεωρείται η αποχώρηση και του βουλευτή Γιάννη Σαρίδη.

Σε περίπτωση που η Κ.Ο. μείνει με λιγότερους από πέντε βουλευτές, βάσει Κανονισμού της Βουλής, παύει να υφίσταται ως κοινοβουλευτικό κόμμα και χάνει τα σχετικά προνόμια (γραφεία, υπαλλήλους, ομιλία Β. Λεβέντη σε συζητήσεις αρχηγών, κλπ).

Facebook Comments