Ιπτάμενοι συνοδοί και πιλότοι της Ryanair προχωρούν σήμερα σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας. Ματαιώνονται περίπου 150 πτήσεις σε όλη την Ευρώπη.

Συνδικάτα σε έξι ευρωπαϊκές χώρες κάλεσαν τους εργαζόμενους σε απεργιακές κινητοποιήσεις. Στη Γερμανία συμμετέχουν οι πιλότοι της Ryanair που είναι μέλη της ένωσης πιλότων Cockpit και οι ιπτάμενοι συνοδοί που είναι οργανωμένοι στο συνδικάτο Verdi. Σχετικά με το πόσες ακριβώς πτήσεις ακυρώνονται οι πληροφορίες είναι αντικρουόμενες.

Στη Γερμανία ξεκινούν σήμερα σε διάφορα κρατίδια οι φθινοπωρινές σχολικές διακοπές, οι οποίες είναι δεκαπενθήμερες. Υπολογίζεται πάντως ότι θα ακυρωθούν γύρω στις 150 πτήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ωστόσο σήμερα το πρωί εκπρόσωπος του συνδικάτου Verdi δήλωσε ότι μόνο στη Γερμανία οι πτήσεις που αναμένεται να ακυρωθούν είναι γύρω στις 250 και συμπλήρωσε ότι αυτό είναι μεγάλη επιτυχία, δεδομένων των πιέσεων που δέχθηκαν οι εργαζόμενοι εκ μέρους της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν καλύτερες συνθήκες εργασίας και καλύτερες αμοιβές. Για το θέμα τοποθετήθηκε χθες και ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, μετά τη συνάντηση που είχε ο επικεφαλής της Ryanair με την αρμόδια για την απασχόληση Επίτροπο Μαριάνε Τίσεν:

Facebook Comments