Στο Μουσείο Artipelag της Στοκχόλμης, το βράδυ της 4ης Σεπτεμβρίου, η Mercedes-Benz γιόρτασε την Παγκόσμια Πρεμιέρα της νέας, αμιγώς ηλεκτρικής EQC (μεικτή κατανάλωση: 22.2 kWh/100 km – μεικτές εκπομπές CO2: 0 g/km, προκαταρκτικά στοιχεία)[1]. Την παρουσίαση του πρώτου μοντέλου Mercedes-Benz της μάρκας EQ έκανε ο Πρόεδρος του Ομίλου Daimler και Διευθύνων Σύμβουλος των Mercedes-Benz Cars, Dieter Zetsche, σε περίπου 600 καλεσμένους απ’ όλον τον κόσμο δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Η EQC είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο 100% Mercedes. Συνδυάζει μοναδικά σε ένα πολύ ξεχωριστό σύνολο τον σχεδιασμό, την άνεση, την ποιότητα, τη λειτουργικότητα και τις υπηρεσίες μιας Mercedes προσφέροντας ταυτόχρονα τη δυνατότητα καθημερινής ηλεκτροκίνησης».

Ήταν το 2016, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού, όταν η Mercedes-Benz παρουσίασε τη νέα μάρκα προϊόντων και τεχνολογίας EQ. Τρία χρόνια μετά, στα μέσα του 2019, η EQC, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της νέας μάρκας EQ θα κάνει την εμφάνισή του στους δρόμους του κόσμου.

Η EQC, ως το πρώτο μέλος της οικογένειας EQ, διαθέτει όλες εκείνες τις σχεδιαστικές και χρωματικές λεπτομέρειες που χαρακτηρίζουν τη μάρκα. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της, με τον  απλό, ξεκάθαρο σχεδιασμό και τον χαρακτηριστικό συνδυασμό χρωμάτων, η EQC έχει μία πρωτοποριακή avant-garde ηλεκτρική εμφάνιση, ενώ ταυτόχρονα αντιπροσωπεύει τη σχεδιαστική φιλοσοφία που η Mercedes-Benz ονομάζει «Progressive Luxury – Προοδευτική Πολυτέλεια».  Η τελευταία προκύπτει από το συνδυασμό μιας άγνωστης, μέχρι σήμερα, ομορφιάς – αυτής που έπεται της μίξης των ψηφιακών με τα αναλογικά στοιχεία, καθώς και της αρμονικής συγχώνευσης του φουτουριστικού με τον λιτό σχεδιασμό. Όσον αφορά στην ποιότητα, στην ασφάλεια και στην άνεση, η EQC στο σύνολο των χαρακτηριστικών της είναι μια γνήσια Mercedes-Benz στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι τιμές για την ηλεκτρική κατανάλωση και τις εκπομπές CO2 είναι προκαταρκτικές και καθορίστηκαν από τις Γερμανικές Τεχνικές Υπηρεσίες. Οι τιμές της αυτονομίας είναι επίσης προκαταρκτικές. Η Ευρωπαϊκή έγκριση τύπου και το πιστοποιητικό συμμόρφωσης με τις επίσημες τιμές δεν είναι ακόμα διαθέσιμα. Ενδέχεται να υπάρξουν αποκλίσεις από τις τιμές που αναγράφονται στο παρόν Δελτίο Τύπου και τις επίσημες τιμές.

Η EQC διαθέτει στον βασικό της εξοπλισμό ένα υδρόψυκτο φορτιστή (OBC) χωρητικότητας 7.4 kW, γεγονός που της επιτρέπει τη φόρτιση AC στο σπίτι ή σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης. 

Η φόρτιση σε ένα Wallbox είναι έως τρεις φορές πιο γρήγορη απ’ ότι σε μία οικιακή πρίζα. Γίνεται δε ακόμη πιο γρήγορη σε φόρτιση DC – η οποία είναι στάνταρ για την EQC – για παράδειγμα μέσω CCS (Combined Charging Systems) στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Ανάλογα με την κατάσταση της φόρτισης, η EQC μπορεί να φορτιστεί με μέγιστη ισχύ έως 110 kW σε κάποιον κατάλληλο σταθμό φόρτισης. Σε περίπου 40 λεπτά, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από 10 – 80% (προσωρινά στοιχεία).

Παραγωγή: Προετοιμασίες σε πλήρη εξέλιξη στο εργοστάσιο της Βρέμης

Η παραγωγή της EQC θα ξεκινήσει το 2019 στο εργοστάσιο της Mercedes-Benz στη Βρέμη και οι προετοιμασίες έχουν ήδη ξεκινήσει. Η νέα EQC θα ενσωματωθεί στην τρέχουσα σειρά παραγωγής ως ένα πλήρως ηλεκτρικό όχημα και θα χρησιμοποιηθούν οι τελευταίες τεχνολογίες παραγωγής.

Παράλληλα με τα παραπάνω, ξεκινά η παραγωγή των δικών μας μπαταριών για την EQC στο εργοστάσιο του Kamenz (κοντά στη Δρέσδη).

Επιπλέον, η Κινεζο-Γερμανική κοινοπραξία Beijing Benz Automotive Co. Ltd (BBAC) προετοιμάζεται επίσης για την έναρξη παραγωγής της EQC για την τοπική αγορά.

Facebook Comments