Συμφωνία $5 δισ. για αγορά S-400 υπέγραψε η Ινδία κατά την επίσκεψη Πούτιν

MarketNews

Συμφωνία $5 δισ. για αγορά S-400 υπέγραψε η Ινδία κατά την επίσκεψη Πούτιν   , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Συμφωνία για την απόκτηση του ρωσικού πυραυλικού συστήματος S-400 έναντι πέντε δισεκατομμυρίων δολαρίων υπέγραψε η Ινδία, κίνηση που ενδέχεται να δυσχεράνει την αμυντική συνεργασία ανάμεσα στο Νέο Δελχί και στην Ουάσιγκτον.

Η σύμβαση για την αγορά πέντε μονάδων S-400 υπογράφηκε στο περιθώριο της επίσκεψης του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ινδία και προβλέπει την παράδοση των όπλων εντός της επόμενης διετίας.

Το Νέο Δελχί αναμένεται να τοποθετήσει τις συστοιχίες σε στρατηγικά σημεία, κυρίως για την υπεράσπιση μεγάλων πόλεων ή πετρελαιοπηγών από αεροπορικές επιθέσεις.

Η αγορά αναμένεται να προκαλέσει την ενόχληση της Ουάσιγκτον, η οποία δια νόμου έχει την δυνατότητα να επιβάλει κυρώσεις σε χώρες που εμπλέκονται σε «σημαντικές συναλλαγές» με την ρωσική αμυντική βιομηχανία – μέτρο που υιοθετήθηκε ως αντίποινα για τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.