'

Πρόστιμο ύψους €1,3 εκατ. επέβαλε η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας στη Citibank Europe

MarketNews

Πρόστιμο ύψους €1,3 εκατ. επέβαλε η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας στη Citibank Europe, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πρόστιμο ύψους 1,3 εκατ. ευρώ, επέβαλε σήμερα η Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας στη Citibank Europe, για παραβιάσεις του κώδικα δανεισμού και παραλείψεις στην καταγραφή και την έγκριση δανείων μέσω πιστωτικών καρτών, που χορηγήθηκαν  σε τρία ανώτερα διευθυντικά στελέχη της.

Η Citibank Europe, που λειτουργεί καταστήματα σε όλη την Δυτική Ευρώπη και έχει τα κεντρικά της γραφεία στο Δουβλίνο, σε ανακοίνωση που εξέδωσε εκφράζει την ικανοποίησή της για την επίλυση του ζητήματος το οποίο όπως επισημαίνει δεν επηρεάζει τους πελάτες της.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ιρλανδικής Κεντρικής Τράπεζας, η Citgroup μετέφερε τα κεντρικά γραφεία της ευρωπαϊκής λιανικής τραπεζικής στο Δουβλίνο από το Λονδίνο, το 2016 οπότε και διαπίστωσε τις παραβιάσεις που εκτείνονταν σε βάθος 5ετίας και ενημέρωσε τη ρυθμιστική αρχή.