Σε διαδικασία αφομοίωσης των κερδών του προηγούμενου τριημέρου βρίσκεται σήμερα η αγορά, «επιτρέποντας» ταυτόχρονα και την μικρής κλίμακας κατοχύρωση κερδών.

O  Γενικός Δείκτης κινείται με απώλειες 0,37% στις 1.176,53 μονάδες, με τον τζίρο να βρίσκεται στα 38 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 0,31% στις 379,26 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης κινείται με απώλειες μόλις 0,01% στις 160,77 μονάδες.

Η σημερινή διαπραγμάτευση προσομοιάζει περισσότερο σε μία συνεδρίαση εξισορρόπησης και αναδίπλωσης των χαρτοφυλακίων, τα οποία αναμένουν τις εξελίξεις από τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και λιγότερο σε μία συνεδρίαση που δείχνει τις προθέσεις και την τάση της αγοράς.

Έτσι στο ταμπλό, παρατηρείται έντονη μεταβλητότητα στον τραπεζικό κλάδο, τα πρόσημα του οποίου αντανακλώνται αυτόματα στην πορεία του γενικού δείκτη. Ενδεικτικό του παραπάνω είναι ότι το πρόσημο της Εθνικής έχει αλλάξει σήμερα πάνω από 10 φορές, ενώ οι πιέσεις που εκδηλώνονται σε Alpha Bank  και Πειραιώς παραμένουν ελεγχόμενες. Αυτήν την ώρα η Εθνική και η Eurobank σταθεροποιούνται στα 2,54 και 0,35 ευρώ αντίστοιχα, ενώ Alpha Bank και Πειραιώς υποχωρούν κατά 0,31% και 0,64% αντίστοιχα.

Η επέκταση του συμβολαίου στη δυτική Αυστραλία δεν βοηθά σήμερα την Ιντραλοτ (-3%), η οποία σταθερά καταγράφει τις μεγαλύτερες απώλειες στον δείκτη FTSE25. Πτωτικά κατά 1,96% κινείται και η ΓΕΚ Τέρνα,  μετά το +5,9% των δύο προηγούμενων συνεδριάσεων, ενώ στο -1,30% συνεχίζει να βρίσκεται ο ΟΠΑΠ,  ο οποίος ανακοίνωσε ότι με βάση το σχεδιασμό του, τα πρώτα VLTs αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία το δ΄ τρίμηνο του 2014 και η πλήρης εκμετάλλευσή τους προσδιορίζεται για το 2015.

Facebook Comments