ΠΟΕΔΗΝ: 5ωρη στάση εργασίας και πορεία στην Αθήνα

MarketNews

ΠΟΕΔΗΝ: 5ωρη στάση εργασίας και πορεία στην Αθήνα, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Νέες κινητοποιήσεις οργανώνει η ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη. Οι νοσηλευτές της Αττικής προχωρούν σε 5ωρη στάση εργασίας από τις 8 το πρωί ως τη μία, ενώ θα κάνουν και πορεία στο κέντρο της Αθήνας. Στα νοσοκομεία της περιφέρειας θα πραγματοποιηθεί 24ωρη απεργία.

Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα συγκεντρωθούν στις 8 το πρωί στον κόμβο των Νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού» και από εκεί θα ξεκινήσουν την «Πορεία Επιβίωσης της Δημόσιας Υγείας – Πρόνοιας – ΕΚΑΒ» μέσω της Βασιλίσσης Σοφίας. Θα περάσουν μπροστά από τη Βουλή και θα καταλήξουν στο υπουργείο Υγείας.

Το βασικό αίτημα της ΠΟΕΔΗΝ είναι το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας και η ένταξη των νοσηλευτών στα Βαρέα Επαγγέλματα (ΒΑΕ).

«Δεν θα αφήσουμε να περικοπεί το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας. Δικαιούμαστε εδώ και τώρα την ένταξή μας στα ΒΑΕ».  «Η προστασία της Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας, η ανάκτηση των μισθολογικών απωλειών των εργαζομένων είναι υπόθεση όλων μας», επισημαίνει.