Σε αγωνιώδη αναζήτηση υπουργών ο Μακρόν

Deutsche Welle

Σε αγωνιώδη αναζήτηση υπουργών ο Μακρόν, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η  παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ πριν από οχτώ μέρες την οποία ο Εμμανουέλ Μακρόν θέλησε να παρουσιάσει ως «απλή περιπέτεια» έχει τελικά προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση.

Για πρώτη φορά στην Πέμπτη Γαλλική Δημοκρατία, δεν βρέθηκε ως συνήθως μέσα σε 48 ώρες, ο αντικαταστάτης ενός σημαντικού υπουργείου, όπως είναι αυτό του υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με διαρροές είναι επιθυμία της κυβέρνησης να συνδυασθεί με έναν ευρύτερο ανασχηματισμό που όλοι πλέον περιμένουν αλλά που ακόμα εκκρεμεί από έναν πρόεδρο που αντί να κάνει το τελικό βήμα προτίμησε να ταξιδέψει στην Αρμενία όπου βρίσκεται αυτές τις ώρες.

Εντείνεται η φημολογία

Εν αναμονή του ανασχηματισμού οι φήμες δίνουν και παίρνουν για το ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα μπουν στην κυβέρνηση, για το κατά πόσο η καθυστέρηση οφείλεται στο ό,τι ο Μακρόν δεν έχει άτομα με τις απαραίτητες ικανότητες για να διορίσει, στοιχείο που αποκαλύπτει την εύθραυστη πλευρά του κόμματος του. Λέγεται μάλιστα ότι προκειμένου να δοθεί μια κάποια αριστερή στροφή, έγιναν τηλέφωνα σε σοσιαλιστές βουλευτές που όμως δεν αποδέχθηκαν κυβερνητική θέση.

Παράλληλα δίνονται διαβεβαιώσεις από το προεδρικό περιβάλλον ότι δεν υπάρχει ίχνος διαφοράς ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο σαν απάντηση στις φήμες ότι υπάρχει σύγκρουση ως προς τον διορισμό του νέου υπουργού Εσωτερικών.

Ατμόσφαιρα ασάφειας κυριάρχησε και στο κοινοβούλιο αυτήν την εβδομάδα.

Ο Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συμμετείχε σε συνάντηση κορυφής για την «Γαλλοφωνία» στο Έρεβαν της Αρμενίας θα επιστρέψει στο Παρίσι αύριο βράδυ.