Τη δική του εξήγηση για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά έδωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός δεν επέλεξε να φύγει ο Κοτζιάς και να μείνει ο Καμμένος. Ο κ. Σκουρλέτης σημείωσε μάλιστα με νόημα πως μετά το πέρας του τελευταίου Υπουργικού Συμβουλίου, εκτιμά ότι ο υπουργός Άμυνας δεν θα επαναλάβει τις απειλές του ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα θα επιτρέψουν να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

«Θα κατανοούσα τους λόγους της παραίτησης του Κοτζιά αν η κυβέρνηση είχε δείξει σημάδια για αλλαγή στάσης στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όταν ο πρωθυπουργός λέει μετά την παραίτηση Κοτζιά ότι δεν επιλέχθηκε η εγκατάλειψη της πολιτικής στο Μακεδονικό για χάρη του Καμμένου έστειλε μήνυμα με δύο αποδέκτες. Ότι παρά το σεβασμό για τις αντίθετες απόψεις πρέπει να γνωρίζουμε όλοι τα όρια της κυβερνητικής πολιτικής», είπε ο κ. Σκουρλέτης προσθέτοντας ότι «δεν είναι κατανοητό γιατί παραιτήθηκε ο Κοτζιάς».

Μιλώντας στον ANT1, ο κ. Σκουρλέτης ανέφερε πως «ο υπουργός Άμυνας είχε δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών. Αυτό θεωρώ ότι δεν ισχύει μετά το υπουργικό Συμβούλιο. Θεωρώ ότι ο κ. Καμμένος από την επόμενη του υπουργικού  Συμβουλίου δεν θα επαναλάβει τις απειλές του». Αν το κάνει, πρόσθεσε, «τότε θα υπάρχει μείζον πολιτικό ζήτημα. Ο κ. Καμμένος νομίζω ότι κατανόησε το μήνυμα του πρωθυπουργού».

Ο κ. Σκουρλέτης, απέφυγε να ασχοληθεί με τις καταγγελίες για τα μυστικά κονδύλια, λέγοντας ότι δεν μπορεί η πολιτική αντιπαράθεση να γίνεται στη βάση διαρροών. «Και τα δύο υπουργεία διαχειρίζονται δικά τους κονδύλια» είπε χαρακτηριστικά.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ακόμη πως υπάρχει και πλειοψηφία που θα εγκρίνει τη Συμφωνία των Πρεσπών και πλειοψηφία που δεν θα αποδεχτεί πρόταση μομφής της ΝΔ.

Πηγή: ANT1

Facebook Comments