Τους ισχυρισμούς τους έναντι της κακουργηματικής κατηγορίας που απήγγειλαν σε βάρος τους οι ανακριτές Διαφθοράς καλούνται να προβάλουν σήμερα ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγος του Σταυρούλα Κουράκου.

Το ζευγάρι, μετά από δύο αναβολές που έλαβε, καλείται σήμερα ενώπιον των ανακριτών Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου να αντικρούσει το βαρύτατο κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος του για νομιμοποίηση ποσού 2,8 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων προερχόμενων από παράνομες αμοιβές που δόθηκαν στον κ. Παπαντωνίου για να προωθήσει συγκεκριμένη εταιρία σε έργο αναβάθμισης φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού.

Η επίμαχη σύμβαση, σύμφωνα με την δικογραφία, είναι η 010Β/03 που υπογράφηκε στις 6.2.2003 για τον εκσυγχρονισμό μέσης ζωής έξι φρεγατών τύπου «S» του Πολεμικού Ναυτικού με αντισυμβαλλόμενα μέρη την εταιρεία Ελληνικά Ναυπηγεία Α.Ε, ως κύριο ανάδοχο με υποκατασκευαστή την εταιρεία THALES NEDER LAND  B.V. και το υπουργείο Εθνική Αμυνας.

Κατά το κατηγορητήριο, ο κ. Παπαντωνίου έλαβε τα επίμαχα χρηματικά ποσά ως δώρο για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του υποκατασκευαστή του έργου. Ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να χρησιμοποίησε πλήθος τραπεζικών λογαριασμών μέσω των οποίων εκτελέστηκαν εκατοντάδες κινήσεις εντός του χρηματοπιστωτικού τομέα, οι οποίες «απέβλεπαν να καταστήσουν αδύνατο τον εντοπισμό των χρημάτων που αποκόμισε» και ταυτόχρονα να προσδώσουν νομιμοφάνεια στις κινήσεις αυτές.

Facebook Comments