Με το που αρχίσει να τρέχει η μύτη σας, πείτε ένα ζεστό ρόφημα. Προτιμήστε χαμομήλι που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο σε αυτή την περίπτωση. Σύμφωνα με μελέτες που έγιναν στη Βρετανία  το χαμομήλι βοηθάει στην ανακούφιση από τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος, όπως είναι και η ρινική καταρροή. Το χαμομήλι περιέχει χημικές ουσίες οι οποίες έχουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, μειώνοντας το οίδημα των ρινικών ιστών. Το χαμομήλι, επίσης, λειτουργεί ως φυσικό αντιισταμινικό.

Κάνετε πλύσεις της μύτης σας με φυσιολογικό ορό, αλατόνερο ή κάποιο άλλο προϊόν που θα βρείτε στο φαρμακείο με θαλασσινό νερό. Ανακατέψτε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε 1 φλιτζάνι ζεστό νερό. Βάλτε λίγο από το μείγμα σε ένα σταγονόμετρο. Γείρετε το κεφάλι σας προς τα πίσω και βάλτε μερικές σταγόνες στη μύτη σας. Καθώς εισπνέετε βαθιά, το αλμυρό νερό θα καθαρίσει τη μύτη σας. Επαναλάβετε τη διαδικασία μερικές φορές για να καθαρίσει πλήρως η μύτη σας.

Φυσικές λύσεις για να σταματήσετε τη ρινική καταρροή

Χρησιμοποιήστε ευκάλυπτο. Οι ατμοί από το αιθέριο έλαιο του ευκαλύπτου λειτουργούν ως αποχρεμπτικό και αποσυμφορητικό, συμβάλλοντας στην απομάκρυνση των ρινικών εκκρίσεων και στη διατήρηση ανοικτών των ρινικών οδών, διευκολύνοντας την αναπνοή και ανακουφίζοντας από τη ρινική συμφόρηση. Βάλτε μερικές σταγόνες του ελαίου σε μια λεκάνη με βραστό νερό και κάντε εισπνοές.

Κοιμηθείτε με έναν υγραντήρα στο δωμάτιο για να αυξηθεί η υγρασία στο χώρο. Ο ξηρός αέρας επιδεινώνει τη ρινική καταρροή, ενώ η υγρασία βοηθά στην ρευστοποίηση και απομάκρυνση της βλέννας.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε κάποιο αποσυμφορητικό για λίγες μέρες. Μην κάνετε ωστόσο κατάχρηση των αποσυμφορητικών. Αποφύγετε ωστόσο τα χάπια που σταματούν το συνάχι, αν δεν σας τα έχει δώσει γιατρός.

Facebook Comments