Προσωρινή διαταγή για τη συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της εταιρίας Folli Follie και πέντε μελών του ΔΣ της εξέδωσε σήμερα η πρόεδρος του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών Ειρήνη Κατινιώτη μετά από αίτηση τριών επενδυτών και μιας ξένης εταιρίας που είχαν προσφύγει στο δικαστήριο.

Η προσωρινή διαταγή η οποία ισχύει μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης αφορά περιουσιακά στοιχεία μέχρι του ποσού των 160.000 ευρώ και θεωρείται σημαντική γιατί ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο και σε άλλους επενδυτές να επιχειρήσουν να κατοχυρώσουν το νομικό δικαίωμα αποζημίωσης για χαμένα χρήματα.

Η προσωρινή διαταγή επί της ουσίας διατάσσει τη μη μεταβολή (μεταβίβαση, πώληση κ.λπ.) περιουσιακών στοιχείων μέχρι αυτού του ποσού.

Η απόφαση στρέφεται κατά της «FOLLI – FOLLIE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» όπως εκπροσωπείται νόμιμα και των: Δημητρίου Κουτσολιούτσου, Γεωργίου Κουτσολιούτσου. Αικατερίνης Κουτσολιούτσου, Φραγκίσκου Γρατσώνη, Ειρήνης Νιώτη.

Νωρίτερα:

Την άρση της προστασίας από τους πιστωτές της FFG Group αποφάσισε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών.

Σημειώνεται, ότι η αίτηση για προστασία από τους πιστωτές είχε εκδικαστεί στις 12 Σεπτεμβρίου. Τότε το Μονομελές Πρωτοδικείο, είχε δώσει παράταση των μέτρων προστασίας της μητρικής Folli Follie, ωστόσο είχε απορρίψει το αίτημα προστασίας τόσο της θυγατρικής της Folli Follie Συμμετοχών όσο και της βασικής μετόχου Αικατερίνης Κουτσολιούτσου.

Η εξέλιξη αυτή περιπλέκει ακόμη περισσότερο τα πράγματα όσον αφορά στη διαδικασία αναδιάρθρωσης του ομίλου.

Facebook Comments