Τον έλεγχο της βόρειας ιταλικής επαρχίας Τρέντο, εξασφάλισε το ακροδεξιό, αντιμεταναστευτικό κόμμα της Λέγκα κερδίζοντας στις τοπικές εκλογές τον κεντροαριστερό συνασπισμό που την κυβερνούσε για δεκαετίες.

Ο υφυπουργός Υγείας Μαουρίτσιο Φουγκάτι, στέλεχος της Λέγκα, εξελέγη επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επαρχία αυτή χθες, συγκεντρώνοντας σχεδόν το 47% των ψήφων, με την υποστήριξη μιας συμμαχίας στην οποία συμμετείχαν το κόμμα Φόρτσα Ιτάλια και τοπικές πολιτικές δυνάμεις.

Η Λέγκα, το κόμμα του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης και υπουργού Εσωτερικών Ματέο Σαλβίνι, έλαβε πάνω από το 27% των ψήφων, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο από εκείνο που κατέγραψε το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα (PD), τετραπλασιάζοντας το ποσοστό που είχε εξασφαλίσει στις προηγούμενες τοπικές εκλογές, το 2013.

Η Λέγκα, η οποία εξασφάλισε πάνω από το 17% των ψήφων στις εθνικές εκλογές του Μαρτίου, βλέπει τη δημοτικότητά της να αυξάνεται, κυρίως λόγω της εκστρατείας του Σαλβίνι εναντίον της παράτυπης μετανάστευσης. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, αναδεικνύεται πλέον πρώτο κόμμα στην Ιταλία, με πάνω από το 30% των προθέσεων ψήφου.

Facebook Comments