Στις φυλακές Κορυδαλλού θα κρατηθεί ο πρώην υπουργός Γιάννος Παπαντωνίου ενώ η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου θα μεταχθεί στις γυναικείες φυλακές του Ελαιώνα Θηβών.

Το σκεπτικό της προσωρινής κράτησης

Ως ύποπτοι φυγής κρίθηκαν ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του, όπως αναφέρεται στο σκεπτικό ανακριτών και εισαγγελέα, που αργά χθες τη νύχτα αποφάσισαν την προφυλάκισή τους.

Στο ένταλμα της προσωρινής τους κράτησης υπάρχουν, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις λόγοι για τους οποίους θεωρήθηκε επιβεβλημένη η προφυλάκισή τους. Για τον Γιάννο Παπαντωνίου και την Σταυρούλα Κουράκου κρίθηκε ότι:

Είναι ύποπτοι φυγής στο εξωτερικό καθώς έχουν άδεια παραμονής στην Ελβετία και μισθωμένη κατοικία εκεί. Είναι ύποπτοι τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων (εάν παραμείνουν δηλαδή ελεύθεροι, είναι πιθανό να συνεχίζουν το -κατά το κατηγορητήριο- ξέπλυμα μαύρου χρήματος).

Τέλος, δεν συναίνεσαν στην άρση του τραπεζικού απορρήτου ή όταν συναίνεσαν, την αμφισβήτησαν.

Νωρίτερα:

Μετά τη μαραθώνια απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου και με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέων και ανακριτών οδηγούνται στην φυλακή.

Και οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς, Ηλιάννα Ζαμανίκα και Γιώργος Ευαγγέλου και ο εισαγγελέας Τσιρώνη τους έκριναν κατηγορουμένους για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Τόσο εκείνος όσο και η σύζυγός του αρνούνται τις κατηγορίες.

Κατά τη μεταγωγή του από την Ευελπίδων δήλωσε: «Η εργαλειοποίηση της ελληνικής δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά». 

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ο δεύτερος υπουργός της κυβέρνησης Σημίτη, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλου, που φαίνεται να σχετίζεται με την υπόθεση των εξοπλιστικών. 

 

Facebook Comments