Στον Πειραιά τα φώτα της πόλης ανάβουν το ένα μετά το άλλο. Το Δημοτικό Θέατρο δεσπόζει στην πλατεία σαν αρχαίο κόσμημα. Καθώς πέφτει το φως του ηλίου, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο η αίγλη του ιστορικού κτιρίου.  

Το φουαγιέ του Α’ ορόφου είναι σκοτεινό.  Ξαφνικά οι πολυέλαιοι ανάβουν και όλα γύρω μου μετατρέπονται σε έναν «Λορκικό» κόσμο, έτοιμο να υποδεχθεί το Duende και τον Σταμάτη Κραουνάκη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η πόρτα ανοίγει και μέσα μπαίνει ο καλεσμένος μου. Ο Σταμάτης Κραουνάκης ορμά σαν χείμαρρος στη σκηνή του Duende και με καλωσορίζει θερμά.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγαίος και αυθόρμητος, ο κορυφαίος συνθέτης μιλά για το σπουδαίο έργο του Λόρκα, το οποίο ο ίδιος μελοποίησε και μετέφερε στη σκηνή και δίνει τη δική του αντίληψη του «Duende». Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο marketnews.gr εξηγεί γιατί η μουσική ενορχηστρώνει τη ζωή και την δημιουργία του και εξομολογείται τι τον οδήγησε σε αυτήν…

Ακόμη, θυμάται τις ιστορίες πίσω από τα σπουδαιότερα τραγούδια του καθώς επίσης και τους ανθρώπους που τον ενέπνευσαν να ασχοληθεί με αυτήν, με «εικόνισμά του» τον Μάνο Χατζηδάκι και «χώμα του» τον Βασίλη Τσιτσάνη. Τέλος, εξομολογείται τι τον κρατά μακριά από τα συστήματα αλλά και πώς μανατζάρει τον εαυτό του στην εποχή των social media…    

 

Facebook Comments