'

Σεισμός 6,4 ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου - Έγινε αισθητός σε Ιταλία, Μάλτα και Αλβανία

Σταματάκου Σταματίνα

Σεισμός 6,4 ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου - Έγινε αισθητός σε Ιταλία, Μάλτα και Αλβανία, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Σημειώθηκε σεισμός εντάσεως 6,6 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με εστιακό βάθος 10χλμ ανοιχτά της Ζακύνθου στις 1:55 ξημερώματα της Παρασκευής.Ο σεισμός εντοπίζεται 130 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Πάτρας και 42 χιλιόμετρα ανοιχτά της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με το ευρωπαϊκό Μεσογειακό σεισμολογικό Κέντρο, νωρίτερα προηγήθηκε 30 λεπτά σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ με εστιακό βάθος τα 10 χιλιόμετρα. Ο σεισμός ήταν τέτοιας έντασης που έγινε αισθητός τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη νότια Ιταλία, τη Μάλτα και την Αλβανία.

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων στη Ζάκυνθο η ηλεκτροδότηση έχει διακοπεί, υπάρχουν υλικές ζημιές και οι κάτοικοι, ανάστατοι, έχουν βγει στους δρόμους των χωριών και της πρωτεύουσας του νησιού. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα αν υπάρχουν τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής προστασίας, δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί πολιτών από το χτύπημα του Εγκέλαδου. Υλικές ζημιές έχουν υποστεί κτίρια σε όλο το νησί.

Στο λιμάνι της Ζακύνθου έχουν απομακρυνθεί όλα τα οχήματα, καθώς ο ισχυρός σεισμός προκάλεσε σημαντική καθίζηση στον τραπεζοειδή του λιμανιού.

Παράλληλα, στο λιμάνι του Αγίου Σώστη, που βρίσκεται πιο κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, διαπιστώθηκαν ζημιές στην προβλήτα. Ακόμη, έχουν αναφερθεί σημαντικές ζημιές σε αποθήκη στην περιοχή των Λαγκαδακιών, ένα ευτυχώς ακατοίκητο σπίτι στο χωριό Αγ. Κύρηκας έχει σχεδόν καταστραφεί, ενώ υπάρχουν πολλές σπασμένες τζαμαρίες και μικροζημιές σε δεκάδες καταστήματα και σπίτια σε ολόκληρο το νησί.

Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σχεδόν σε όλη τη Ζάκυνθο.

Όλα τα σχολεία του νησιού θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, με απόφαση του Δημάρχου Ζακύνθου Παύλου Κολοκοτσά.