Τα δημοτικά κυνοκομεία είναι κολαστήρια για τα αδέσποτα ζώα ως προς τη συντριπτική τους πλειοψηφία, απόδειξη αποτελούν τα ρεπορτάζ του MarketNews.gr για τα δημοτικά κυνοκομεία ΦλώριναςΒόλου και Λαμίας. Στο φως ήρθε και ένα άλλο παράνομο δημοτικό κυνοκομείο που έχει μετατραπεί σε πραγματικό κολαστήριο για τα σκυλιά. Το παράνομο δημοτικό κυνοκομείο Σπάρτης είναι γεμάτο άρρωστα, ανεμβόλίαστα, αστείρωτα, αποστεωμένα σκυλιά τα οποία ζουν μαζί με νεκρά σκυλιά, εντόσθια, οστά, σκουλίκια, λάσπη και κόπρανα. Οι εικόνες θυμίζουν μεσαίωνα και όχι ευρωπαϊκή χώρα του 2018. 

Δημοσιοποιήθηκαν από φιλόζωους εικόνες φρίκης που αποτυπώνονται σε δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο. Σύμφωνα με πηγές του MN, μετά τη δημοσιοποίησή τους την Τετάρτη ο υπάλληλος του κυνοκομείου έσπευσε με ιδιωτικό όχημα που δεν άνηκε στο δήμο ή στον ίδιο να καθαρίσει το χώρο. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε από μέλη του τοπικού φιλοζωικού σωματείου. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κλήθηκε και αρχικά δεν άφηνε να μπει στο χώρο η αστυνομία μέχρι που δόθηκε προφορική εντολή από τον εισαγγελέα. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του αρμόδιου αντιδημάρχου με φιλόζωους υποστηρίχθηκε ότι τα αναρίθμητα πτώματα ζώων τα έβαλαν οι… πολιτικοί τους αντίπαλοι. Γεννάται η απορία βέβαια πως γίνεται κάποιος να βρει τόσα πτώματα σκύλων και μάλιστα να έχουν πιάσει και σκουλίκια. 

Τα βίντεο που έχουν δημοσιευθεί δείχνουν ξεκάθαρα εκατοντάδες ζώα να ζουν είτε μέσα σε υποτυπώδη αυτοσχέδια κλουβιά, για τα οποία το τελευταίο ποσό που δόθηκε για την κατασκευή τους ανέρχεται στα 1.628,69 ευρώ ενώ διαχρονικά έχουν δοθεί δεκάδες χιλιάδες ευρώ, είτε αλυσοδεμένα με μοναδικό τους στέγαστρο κάδους σκουπιδιών, χαλασμένα ψυγεία, κτλ. Όμως ο Δήμος Σπάρτης από τις 30/7/2018 μέχρι και τις 21/9/2018 δίνει 9.977,49 για… σπιτάκια.  

Τροφή των σκύλων στο κυνοκομείο είναι εντόσθια ζώων, δεκάδες κιλά εντοσθίων που αποτελούν εστία μόλυνσης. Ωστόσο, ο Δήμος Σπάρτης έδωσε στις 05/09/2018 για ζωοτροφές 24.790,08 ευρώ. Το ποσό που δίνεται για περισυλλογή και διαχείρηση αδέσποτων για ένα έτος ανέρχεται στα 36.290,32 ευρώ. Για μισθώματα ακινήτων φύλαξης αδέσποτων ζώων δίνονται 3.000,00 ευρώ. Ενδεικτικά, μία τμηματική αμοιβή κτηνιατρού ανέρχεται στα 7.735,95 ευρώ. Κατ επέκταση, το παράνομο δημοτικό κυνοκομείο-κολαστήριο Σπάρτης με δήμαρχο τον Ευάγγελο Βαλιώτη και αρμόδιο αντιδήμαρχο το Σταύρο Αργυρόπουλο στοιχίζει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στους Έλληνες πολίτες για εικόνες που προκαλούν αποτροπιασμό. 

Η Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλοντικής Ομοσπονδίας έστειλε την κάτωθι επιστολή: 

“Εικόνες φρίκης αποτυπώνονται στα αδιάσειστα στοιχεία που ακτιβιστές τράβηξαν από τα δυο κυνοκομεία Σπάρτης (Οκτώβριος 2018) και εστάλησαν στον «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΙΛΟΖΩΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΠΑΡΤΗΣ», στην «ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ» και στην «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΑΔΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ».

Διάσπαρτα κρανία σκύλων, ενήλικων και κουταβιών, και άλλα οστά αυτού του είδους, νεκρά ζώα πάνω στην αλυσίδα τους σε αποσύνθεση , τόνοι βρόμικων εντόσθιων, αντί της κατάλληλης τροφής με την οποία έπρεπε να τρέφονται, λιμνάζοντα νερά, ζώα άρρωστα και σκελετωμένα στοιβαγμένα σε ανήλιαγα κελιά μέσα στα ούρα και στα περιττώματά τους, βρώμα και δυσωδία παντού! Μια υγειονομική βόμβα ελέω Δημοτικής Αρχής με τις όποιες συνέπειες για ανθρώπους και ζώα. Έγκλειστα για μια ζωή δύστυχα ζώα, κατά παράβαση της νομοθεσίας!
Μια Δημοτική Αρχή που απαγορεύει στα εκλεγμένα μέλη της 5μελούς επιτροπής και οποιονδήποτε εθελοντή ή πολίτη να μπουν στο κυνοκομείο (για ευνόητους και προφανείς λόγους!), ένας Αντιδήμαρχος που αποφασίζει και διατάζει, εικόνες ντροπής μιας χώρας που στα λόγια προσδιορίζεται ως Ευρωπαϊκή.

Καλούμε όλες τις Αρχές, Εισαγγελικές, Αστυνομικές, Υγειονομικές, τα αρμόδια Υπουργεία, τον Πρωθυπουργό, την Ελληνική Βουλή, να χειριστούν το θέμα όπως αρμόζει σε μια τέτοια εφιαλτική κατάσταση, ώστε να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι για κατά συρροή βασανισμό & θανάτωση ζώων και για την πλήρη καταστρατήγηση της ελληνικής νομοθεσίας:
α) Δήμος Σπάρτης
β) Ανάδοχος του έργου καθαρισμού & σίτισης κ. Γεώργιος Σουρλής
γ) Υπεύθυνος κτηνίατρος των κυνοκομείων κ. Μιχαήλ Μαντάς
δ) Υπεύθυνος υπάλληλος καθημερινού καθαρισμού & σίτισης των ζώων κ. Ευάγγελος Μητρούσης

Απαιτούμε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ν. Λακωνίας να βρίσκονται πάντα σε εγρήγορση και να μη γίνονται με την αδιάφορη στάση τους συνυπεύθυνες των τραγικών αυτών καταστάσεων.

Να επισημανθεί πως είναι η δεύτερη φορά, που έρχεται στην επιφάνεια το μείζον αυτό θέμα, μετά τον Πανελλαδικό εξευτελισμό του Δημάρχου Σπάρτης κ. Ευάγγελου Βαλιώτη το Φθινόπωρο του 2017.

Ζητάμε από τον πνευματικό κόσμο να καταδικάσει αυτές τις πρακτικές .
Ζητάμε να κλείσουν τα κυνοκομεία της ντροπής της Σπάρτης , ζητάμε να παρθούν μέτρα από τα αρμόδια υπουργεία για να σταματήσει επιτέλους η αθλιότητα αυτή των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων πολλές φορές αδέσποτων, μέτρα που θα λύσουν και δεν θα διαιωνίζουν το πρόβλημα .
Ζητάμε την εφαρμογή της κείμενης για τα ζώα νομοθεσίας, ζητάμε να τιμωρούνται όλοι εκείνοι , που κουρελιάζουν τους νόμους , και κάνουν ό, τι θέλουν απέναντι στα ζώα με την επικίνδυνη ανοχή πολλές φορές των διαφόρων αρχών.
Ζητάμε το σεβασμό απέναντι σε κάθε μορφή ζωής το λιγότερο.

Αναμένουμε τις αντίστοιχες ποινές και την δραστική παρέμβαση των αρμοδίων για τα δύο κυνοκομεία Σπάρτης, όπου στοιβάζονται σαν άψυχα αντικείμενα εκατοντάδες ψυχές.”

Facebook Comments