Μετά τη μήνυση που έγινε για την τραγική κατάσταση του κυνοκομείου ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα ζώων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων, Σταύρος Αργυρόπουλος, συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Το μεσημέρι σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Ευάγγελος Βαλιώτης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα ζώων Σταύρος Αργυρόπουλος, ο κτηνίατρος του κυνοκομείου Μιχάλης Μαντάς και η διευθύντρια του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου Βιργινία Κοντογεωργάκου μίλησαν για προβοκάτσια προεκλογικού περιεχομένου και ξεκαθάρισαν ότι κανείς τους δεν θα παραιτηθεί για την κατάσταση του κυνοκομείου. Μάλιστα ο κτηνίατρος του κυνοκομείου απάντησε ότι κι εκείνος το δικό του σκυλί το ταϊζει εντόσθια…

Σύμφωνα με δεκάδες φωτογραφίες και βίντεο που δημοσιεύθηκαν το παράνομο δημοτικό κυνοκομείο Σπάρτης είναι γεμάτο άρρωστα, ανεμβόλίαστα, αστείρωτα, αποστεωμένα σκυλιά τα οποία ζουν μαζί με νεκρά σκυλιά, εντόσθια, οστά, σκουλίκια, λάσπη και κόπρανα. Αντί για ξηρά τροφή τρώνε εντόσθια που αποτελούν εστία μόλυνσης. Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ του MarketNews.gr εδώ.

Σύμφωνα με πηγές του MN, στο βίντεο που δημοσίευσε η δημοτική αρχή από τη συνέντευξη Τύπου λείπουν αρκετά σημεία, όπως οι ερωτήσεις της προέδρου του φιλοζωικού σωματείου για το αν υπάρχουν άδειες για τη δημιουργία και λειτουργία του καταφυγίου. Βάσει του ρεπορτάζ η κτηνιατρική έκθεση είναι σαφής και αποδεικνύει την τραγική κατάσταση που φαίνονται στα βίντεο και τις φωτογραφίες, όπως τα υπολείμματα νεκρών ζώων, οι σοροί από κόπρανα, τα λιμνάζοντα ύδατα, κτλ

Το απόγευμα η Εισαγγελία κάλεσε στο Δικαστικό Μέγαρο το δήμαρχο Ευάγγελο Βαλιώτη, τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο για τα ζώα Σταύρο Αργυρόπουλο και όσους εμπλέκονται. Συγκεκριμένα, ο Σταύρος Αργυρόπουλος μαζί με τον υπάλληλο του κυνοκομείου συνελήφθησαν με τη διαδικασία του αυτοφώρου και πριν λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι αφού ορίστηκε δικάσιμος. 

Αυτή τη στιγμή η δημοτική αρχή συνεδριάζει σε καφετέρια της πλατείας στην Σπάρτη. Αξίζει να σημειώθει ότι κάποια ζώα που είχαν περισυλλέξει παρανόμως μετα τη διάσταση που έλαβε η τραγική κατάσταση του κυνοκομείου επέστρεψαν στην πόλη. 

Facebook Comments