Ο Μπρίμιν Κιπκορίρ Μισόι από την Κένυα ήταν ο μεγάλος νικητής στον 36ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθήνας – «Γρηγόριος Λαμπράκης».

Ο Αφρικανός μαραθωνοδρόμος κάλυψε την κλασική διαδρομή των 42 χλμ. σε χρόνο 2.10.56 και γνώρισε αποθέωση κατά την είσοδο και τον τερματισμό του στο στάδιο Παναθηναϊκό Στάδιο.
Το ρεκόρ κρατά από το 2014 ο Φέλιξ Κάντι που είχε καλύψει την απόσταση σε 2.10.37.

 

Νωρίτερα:

Με νέο ρεκόρ συμμετοχών διεξάγεται σήμερα ο 36ος Αυθεντικός Μαραθώνιος Αθήνας και οι παράλληλοι αγώνες, φέρνοντας την πρωτεύουσα στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητικού ενδιαφέροντος.

Με τη συμμετοχή 55.000 δρομέων, φέτος έχει στόχο να τιμήσει και να μεταδώσει τις αξίες του δρομικού κινήματος, αλλά και να στείλει ένα δυνατό μήνυμα αισιοδοξίας, καθώς οι 18.750 μαραθωνοδρόμοι θα περάσουν από τις περιοχές που επλήγησαν από την μεγάλη πυρκαγιά του Ιουλίου.

Η διοργάνωση που διοργανώνεται από τον ΣΕΓΑΣ και είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Βαλκανιονίκη και αγωνιστή της ειρήνης, Γρηγόρη Λαμπράκη, θα υποδεχθεί και φέτος δρομείς από 105 χώρες, οι οποίοι θα τρέξουν στην αυθεντική διαδρομή με αφετηρία τον Μαραθώνα και τερματισμό στο Καλλιμάρμαρο, στους αγώνες των 5 χλμ και 10 χλμ, και στους αγώνες για παιδιά και Special Olympics.

Facebook Comments