Ένα ζήτημα μονοπωλεί τα πηγαδάκια στις Βρυξέλλες: Ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για την ΕΕ αν η γερμανίδα καγκελάριος απολέσει την επιρροή της μετά την απόφασή της να αποχωρήσει σταδιακά από την πολιτική σκηνή;

Η Κομισιόν και όλοι οι υπόλοιποι ευρωπαϊκοί θεσμοί ούτε που θέλουν να ακούν όσους θέτουν υπό αμφισβήτηση την σταθερότητα του κυβερνητικού συνασπισμού στο Βερολίνο. Σε κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι η Γερμανία διαθέτει σταθερή κυβέρνηση και ισχυρή καγκελάριο. Πολλοί ωστόσο στην Ευρώπη βλέπουν να φθίνει η επιρροή της ισχυρότερης ευρωπαίας πολιτικού μετά την απόφασή της να μην διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία του CDU στο συνέδριο του κόμματος τον Δεκέμβριο.

Αύριο η Άγκελα Μέρκελ θα παρουσιάσει στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο τις θέσεις της για το μέλλον της Ευρώπης. Αυτό που όμως που απασχολεί τις χώρες-μέλη της ΕΕ είναι τι σημαίνει η αποχώρηση Μέρκελ για την Ευρώπη. Και τι θα γίνει με τα κορυφαία ζητήματα σε περίπτωση που υποχωρήσει η διεθνής επιρροή της καγκελαρίου; Και το σημαντικότερο: Τι θα γίνει αν η Μέρκελ αποχωρήσει ξαφνικά από την ενεργό πολιτική δράση; Μια ματιά στα σημαντικότερα κρισιμότερα ανοιχτά ζητήματα:

 

Facebook Comments