Έτοιμη να ανοίξει και πάλι τις έρευνες για το Financial Fair Play (FFP) φέρεται πως είναι η UEFA, ύστερα από τη δημοσίευση διαβαθμισμένων εγγράφων σχετικά με τα οικονομικά των Μάντσεστερ Σίτι και Παρί Σεν Ζερμέν.

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel παρουσίασε τα football leaks, που αποκάλυψαν ότι οι δύο σύλλογοι είχαν διογκώσει εισοδήματα χορηγίας για την κάλυψη των απαιτήσεων της UEFA.

Μετά το συγκεκριμένο έντυπο με το θέμα ασχολήθηκε και το πρακτορείο Reuters, σε συνεργασία με την κοινοπραξία διεθνών μέσων εμημέρωσης «Investigational Collaborations».

Οι κανόνες του FFP αποσκοπούν, μεταξύ άλλων, να εμποδίσουν τους συλλόγους να λαμβάνουν απεριόριστα χρηματικά ποσά μέσω διογκωμένων συμφωνιών χορηγίας με οργανώσεις που σχετίζονται με τους ιδιοκτήτες.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, η UEFA αποδέχθηκε να εισπράττουν οι δύο σύλλογοι εισόδημα από βασικούς χορηγούς που σχετίζονταν με τους ιδιοκτήτες τους και οι οποίοι υπερβαίνουν κατά πολύ την αγοραία αξία που εκτιμούν οι ανεξάρτητοι εμπειρογνώμονες που προσλαμβάνονται από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.

Facebook Comments