Οι εξελίξεις στην Ιταλία ανεβάζουν εκ νέου τα ελληνικά spreads με την απόδοση του ελληνικού 10ετούς να διαμορφώνεται στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα και κοντά στο 4,5%, τη στιγμή που οι εκτιμήσεις των αναλυτών μιλούν για επιδείνωση της κατάστασης στη γειτονική χώρα και ειδικά όσον αφορά τις σχέσεις της με τις Βρυξέλλες.

Τα ελληνικά ομόλογα έχουν αποδειχτεί εδώ και μήνες πως είναι εξαιρετικά ευάλωτα στις αναταραχές της ιταλικής αγοράς, οι οποίες και ξεκίνησαν τον Μάιο, βάζοντας ουσιαστικά “τοίχο” στα όποια σχέδια νέας εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, με αποτέλεσμα να παραμένει – στην ουσία – αποκλεισμένη εδώ και εννέα μήνες, μετά και την έκδοση του 7ετούς τον περασμένο Φεβρουάριο.

Σήμερα, η απόδοση του 10ετούς φτάνει το 4,452% με άνοδο της τάξης του 1,02% και στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Οκτωβρίου, ενώ το spread έναντι του γερμανικού ομολόγου διαμορφώνεται στις 405 μονάδες βάσης. Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς αυξάνεται στο 3,473% και στα υψηλότερα επίπεδα από τα μέσα Οκτωβρίου επίσης με άνοδο 1,11%.

Κούρταλη Ελευθερία

Facebook Comments