Ανακοίνωση με την οποία απαντά στην εντολή για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του  και μελών της οικογενείας του από την Αρχή Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες εξέδωσε ο Κώστας Σημίτης.

Όπως αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός στην ανακοίνωση του «η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει» και σημειώνει ότι «η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας».

Τονίζει μάλιστα ότι η έρευνα στους λογαριασμούς του είναι ευπρόσδεκτη, καθώς, όπως επισημαίνει δεν έχει τίποτα να κρύψει.

Χαρακτηρίζει δε συκοφαντίες τα σχετικά δημοσιεύματα και επιφυλάσσεται να απαντήσει στις συκοφαντίες, αφού διαπιστώσει ποιοι εμπλέκονται.

Αναλυτικά η απάντηση του Κωνσταντίνου Σημίτη

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας.

Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Νωρίτερα:

Στο άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης Σημίτη, του αδελφού του Σπύρου και δυο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων του, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Βαγγέλη Μαλέσιου, προχωρά η Δικαιοσύνη σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες που δημοσιεύει η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.

Ο κατάλογος των επτά προσώπων για τους οποίους η Αρχή ζητάει να ανοίξουν οι λογαριασμοί συμπληρώνεται από την σύζυγο του κ. Μαλέσιου Διαμαντούλα και τον Λουκά Ρωμανό, μεσάζοντα οπλικών συστημάτων.

Σύμφωνα με την Εφημερίδα το έγγραφο απευθύνεται στις τέσσερις συστημικές τράπεζες, Alpha Bank, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς καθώς και στην Attica Bank και ζητείται να αποσταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία η από ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών, εικάζεται πως λόγω της προσθήκης του ονόματος του κ. Λουκά Ρωμανού και των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, C4I.

Πηγή:ΤΑ ΝΕΑ

Facebook Comments