'

Ελληνικά ομόλογα: «Εγκλωβισμένα» στο μη ευνοϊκό διεθνές αλλά και εγχώριο κλίμα

MarketNews

Ελληνικά ομόλογα: «Εγκλωβισμένα» στο μη ευνοϊκό διεθνές αλλά και εγχώριο κλίμα  , ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Η επιδείνωση του κλίματος στο ελληνικό Χρηματιστήριο, επιβαρύνει εκ νέου την εικόνα των ελληνικών ομολόγων με το spread να εκτοξεύεται σήμερα στις 413,3 μονάδες βάσης.

Τα ελληνικά ομόλογα φαίνονται πλέον "εγκλωβισμένα" στο μη ευνοϊκό διεθνές αλλά και εγχώριο κλίμα, παρόλο που ελληνική κυβέρνηση μετρά ήδη σχεδόν τρεις μήνες από την ημέρα της εξόδου από το τρίτο μνημόνιο.

Έτσι, οι αποδόσεις του 10ετούς ομολόγου δεν μπορούν να "ξεκολλήσουν" από τα απαγορευμένα επίπεδα του άνω του 4%, και πλέον διαμορφώνονται στο 4,523% με άνοδο της τάξης του 1,55% από χθες.

Ακόμη πιο έντονη είναι η άνοδος στην απόδοση του 5ετούς ομολόγου η οποία φτάνει το 3,558% (αύξηση 2,5% από  χθες) στα υψηλότερα επίπεδα από τις αρχές Οκτωβρίου.

Οι αποδόσεις των ιταλικών 10ετών ομολόγων οι οποίες "χτυπούν" υψηλά τριών εβδομάδων διαμορφώνονται στο 3,459% με άνοδο 1,1% μικρότερη από αυτήν των ελληνικών.

Κούρταλη Ελευθερία