Εδώ σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της συναινετικής -υποτίθεται- αναθεώρησης και πληροφορούμαστε ότι διενεργείται έρευνα στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη. Δηλαδή κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας! Ματαιοπονούν αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη δικαιοσύνη“.  Με αυτή την φράση ο Ε. Βενιζέλος σχολίασε την απόφαση για το άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη η οποία ήρθε παράλληλα με την έναρξη της συζήτησης για την συνταγματική αναθεώρηση.

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε για ακόμα μια φορά το μήνυμα ότι υπάρχουν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, έχει άλλωστε μιλήσει αρκετές φορές για τρίτη συνιστώσα στην κυβέρνηση φωτογραφίζοντας το καραμανλικό μπλοκ και συγκεκριμένα τον Αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Λίγο πριν την επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της εφημερίδας τα «ΝΕΑ» που έφεραν στο φως την απόφαση για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού από την Αρχή Νομιμοποίησης Εσόδων, κορυφαία κυβερνητικά στελέχη αλλά και φιλοκυβερνητικά μέσα είχαν προαναγγήλει με τον τρόπο τους την εξέλιξη.

Την ώρα λοιπόν που ο Αλέξης Τσίπρας ξεκινά μια εξ ορισμού συναινετική διαδικασία και γυρνά από το συνέδριο του SPD αναβαπτισμένος ως ευρωπαϊστής σοσιαλδημοκράτης με καθαρό μυαλό, επιχειρεί χτυπώντας τον Κώστα Σημίτη να πλήξει το σύνολο της Δημοκρατικής Παράταξης. Γνωρίζει άλλωστε καλά πως αυτόν τον χώρο δεν τον εκπροσωπεί, ο σφιχτός εναγκαλισμός του με τον Πάνο Καμμένο προκαλεί ασφυξία στον κόσμο της κεντροαριστεράς που δεν κλείνει συνειδητά τα μάτια. Οι Γερμανοί σοσιαλδημοκράτες την ώρα της ελεύθερης πτώσης τους είναι υποχρεωμένοι να αγνοήσουν ότι ο «αριστερός» ΣΥΡΙΖΑ συγκυβερνά με ένα ακροδεξιό, λαϊκίστικο μόρφωμα. Και πως θα μπορούσαν να κάνουν αλλιώς άλλωστε; Αφού και εκείνοι την ώρα που μιλούν για την δημιουργία ενός μετώπου που θα αποτελείται από δυνάμεις της αριστεράς, των Πρασίνων και των σοσιαλδημοκρατών συγκυβερνούν με την δεξιά.

Όταν η υπουργός Πολιτισμού Μυρσίνη Ζορμπά μπήκε στο κυβερνητικό σχήμα πολλοί έσπευσαν να πανηγυρίσουν για το άνοιγμα Τσίπρα στο περιβάλλον Σημίτη. Κανείς από αυτούς όμως δεν έσπευσε να πει κάτι για την δίωξη εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού. Άραγε πως θα νιώθει η ίδια που συμμετέχει σε μια λασπομαχία μαζί με λαϊκιστές, ακροδεξιούς και καραμανλικούς; Δεν θα μάθουμε ποτέ, το ερώτημα θα παραμείνει ρητορικό καθώς ανήκει στην κατηγορία αυτών που κλείνουν συνειδητά τα μάτια.

Αυτή η επιχείρηση λεηλάτησης της κεντροαριστεράς, δεν βρήκε τον χώρο απροετοίμαστο, αντίθετα ενίσχυσε την συσπείρωση του. Μοναδική εξαίρεση ο Γιώργος Παπανδρέου που μέχρι αυτή την ώρα σιωπά.

Σε κάθε περίπτωση όσο υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να μην κλείνουν τα μάτια τους, όσο η κεντροαριστερά στα δύσκολα συσπειρώνεται υπάρχει ελπίδα για τον προοδευτικό χώρο.

Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα και την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ που σύσσωμη και χθες προσπάθησε να φρενάρει τον Βενιζέλο, το βέβαιο είναι ότι άδικα ελπίζουν ότι θα εξαντληθεί.

Θα πάψει να τους μοιράζει «σχετικά» όταν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει σοσιαλδημοκράτης, δηλαδή ποτέ.

Facebook Comments