Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη το αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής της εταιρίας Folli Follie μετά από νέα αίτηση υπαγωγής σε καθεστώς προστασίας του άρθρου 106α του Πτωχευτικού Κώδικα που κατατέθηκε από την εταιρεία.

Οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της εταιρείας υποστήριξαν ότι εάν στην εταιρία δεν δοθεί προστασία σε τρεις με τέσσερις μήνες η εταιρεία θα οδηγηθεί σε πτώχευση. «Υπάρχει συμφωνία του 54% των αιτούντων πιστωτών. Η εταιρεία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο για να εξυγιανθεί. Χρειάζεται μια ανάσα ζωής για τρεις με τέσσερις μήνες» υποστήριξαν χαρακτηριστικά.

Παράλληλα δεν παρέλειψαν να αναφέρουν ότι οποιαδήποτε μεταβολή στα οικονομικά της εταιρείας μπορεί να αποβεί καταστροφική. Υπέρ του να γίνει δεκτό το αίτημα τάχθηκαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας και ομολογιούχοι.

Αντίθετη θέση διατύπωσαν οι πιστώτριες τράπεζες, το ελληνικό δημόσιο, ο ΕΦΚΑ και 56 επενδυτές. Οι νομικοί παραστάτες των τραπεζών κατέθεσαν ένσταση απαράδεκτου περί δεδικασμένου, επικαλούμενοι την πρόσφατη απόρριψη της πρώτης αίτησης.


 

Facebook Comments