'

Πρόταση μομφής κατά της Μέι

MarketNews

Πρόταση μομφής κατά της Μέι, ειδήσεις από την ελλάδα, ειδησεις τωρα ελλαδα, τα τελευταια νεα τωρα, τηλεοραση, live tv, live streaming, web tv

Πρόταση μομφής σε βάρος της Συντηρητικής πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατέθεσε ο ευρωσκεπτικιστής  βουλευτής Τζέικομπ Ρις Μογκ, με αφορμή την συμφωνία του Λονδίνου με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους όρους του Brexit.

Η πρόταση του κ. Μογκ πρέπει πλέον να υποστηριχτεί από τουλάχιστον 47 ακόμα βουλευτές. Εφόσον ο κ. Μογκ συγκεντρώσει αρκετές επιστολές στήριξης θα προκαλέσει ψήφο εμπιστοσύνης για την ηγεσία της κ. Μέι στους κόλπους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Συντηρητικών.

Η ψήφος εμπιστοσύνης κρίνεται με απλή πλειοψηφία, που αντιστοιχεί σε 159 έδρες. Εάν η κ. Μέι ηττηθεί οφείλει να παραιτηθεί. Σε περίπτωση όμως που επικρατήσει θα ενισχύσει την θέση της στο εσωτερικό του κόμματος και στην Βουλή των Κοινοτήτων.

Ο κ. Μογκ ηγείται της ομάδας περίπου 60 ευρωσκεπτικιστών βουλευτών, όμως δεν είναι σαφές εάν έως τώρα έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη 47 συναδέλφων του.