Νέα κινηματογραφική εβδομάδα με «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ» και ελληνική ταινία  στο «Αιγαίο SOS».

«Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ»

Ο σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ καταφέρνει να αποδράσει από τη Νέα Υόρκη και τα δεσμά του Κογκρέσου Μαγείας, ταξιδεύοντας στο Παρίσι, όπου οργανώνει την επίθεση των καθαρόαιμων μάγων απέναντι στην ανθρωπότητα. Ο Νιούτ Σκαμάντερ θα βρεθεί εκεί ύστερα από παρότρυνση του παλιού καθηγητή του Άλμπους Ντάμπλντορ, όπου θα έρθει αντιμέτωπος με την πανίσχυρη απειλή που διχάζει τον κόσμο των μάγων.

Σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γιέιτς με τους: Έντι Ρεντμέιν, Τζόνι Ντεπ, Κάθριν Γουότερστον, Τζουντ Λο

«Μαίρη Σέλλεϋ»

Η περιπετειώδης ερωτική σχέση της νεαρής Μέρι Γουόλστονκραφτ-Γκόντγουιν με τον διάσημο ποιητή Πέρσι Σέλεϊ και η συγγραφή του γοτθικού λογοτεχνικού αριστουργήματος «Φρανκενστάιν».

Σκηνοθεσία Χάιφα Αλ-Μανσούρ με τους: Ελ Φάνινγκ, Ντάγκλας Μπουθ, Στίβεν Ντιλέινι

«Οι Κληρονόμοι»

Η Τσέλα και η Τσικίτα, δύο γυναίκες που προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες της Παραγουάης, συμβιώνουν για δεκαετίες. Τα χρέη τούς αναγκάζουν να πουλήσουν κάποια από τα αντικείμενα που έχουν κληρονομήσει, αλλά η τράπεζα τις κατηγορεί για απάτη, στέλνοντας την Τσικίτα στη φυλακή.

Σκηνοθεσία Μαρσέλο Μαρτινέσι με τους: Άνα Μπρουν, Μαργκαρίτα Ιρούν, Άνα Ιβάνοβα

«Κορίτσι»

Η 15χρονη Λάρα είναι αποφασισμένη να γίνει μπαλαρίνα και προσπαθεί με κάθε τρόπο να υπερπηδήσει τα εμπόδια που ορθώνονται μπροστά της: τον ανταγωνιστικό κόσμο του χορού, την ανασφάλεια της εφηβείας και το γεγονός πως γεννήθηκε αγόρι.

Σκηνοθεσία Λούκας Ντοντ με τους: Βίκτορ Πόλστερ, Άριε Γουόρτχαλτερ, Όλιβερ Μπόνταρτ

«Αιγαίο SOS»

Όταν, ύστερα από ένα σεισμό, μια βραχονησίδα αναδύεται στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και τουρκικών παραλίων, μια ομάδα Ελλήνων κομάντο και άκαπνων ναυτών αποβιβάζεται επάνω της, ενώ ο πολεμικός πυρετός γύρω τους ανεβαίνει κατακόρυφα.

Σκηνοθεσία Πιέρρος Ανδρακάκος με τους: Θοδωρή Αθερίδη, Πάνο Βλάχο, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλη Λεβεντογιάννη

 

Facebook Comments