Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία η οποία από την Παρασκευή επηρεάζει τη χώρα μας.

Σήμερα, Κυριακή, οι βροχοπτώσεις αναμένεται να ενταθούν και να επηρεάσουν σχεδόν όλη τη χώρα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να αναμένονται αρχικά στη Δυτική Ελλάδα και αργότερα ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν σημαντική εξασθένηση στο Ιόνιο από το μεσημέρι, ενώ στο Αιγαίο θα στραφούν σταδιακά σε νότιους έως 6 Μποφόρ.

Σταδιακά και έως το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα επηρεάσουν κυρίως την Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, και την Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο και το Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ καταιγίδες αναμένονται στις ίδιες περιοχές με εξαίρεση τη Κεντρική Μακεδονία.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, οι οποίες στα δυτικά και βορειοδυτικά θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα ορεινά.

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 5 έως 9 βαθμούς, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς, στα κεντρικά από 6 έως 15, στα νότια από 10 έως 19, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 17, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 17, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 13 έως 21, και στην Κρήτη από 16 έως 21.

Facebook Comments