Η εφημερίδα Tageszeitung του Βερολίνου αναφέρεται σε πιθανή υποψηφιότητα του Γιάνη Βαρουφάκη στη Γερμανία στις Ευρωεκλογές του 2019. «Η υποψηφιότητα του Βαρουφάκη στη Γερμανία δεν θα έδινε απλώς ζωντάνια στον ευρωπαϊκό προεκλογικό αγώνα, αλλά και μεγαλύτερη προβολή στη συμμαχία του ‘Δημοκρατία στην Ευρώπη. Κάτι το οποίο χρειάζεται επειγόντως για να μπορέσει τουλάχιστον να ελπίζει σε μια αναγνωρίσιμη επιτυχία. Διότι μέχρι στιγμής είναι εξαιρετικά μικρή η ανταπόκριση που έχει η εκλογική του συμμαχία, η οποία αξιώνει ένα new deal για την Ευρώπη και τοποθετείται πολιτικά κάπου μεταξύ των Πρασίνων και του κόμματος της Αριστεράς.

Με τον Βαρουφάκη να κρατά τα ηνία ως επώνυμος, υπάρχουν ρεαλιστικές προοπτικές για είσοδο στη βουλή, πόσο μάλλον που στις Ευρωεκλογές δεν υπάρχει το εκλογικό όριο του 5%. Πάντως η Αριστερά δεν βλέπει με καλό μάτι την πιθανή υποψηφιότητα Βαρουφάκη.

Για αρκετό διάστημα η επικεφαλής του κόμματος Κάτγια Κίπινγκ ήλπιζε σε μια συνεργασία με τον οικονομολόγο. […] ‘Επεδίωξα μια κοινή υποψηφιότητα των διαφόρων αριστερών δυνάμεων στην Ευρώπη. Κρίμα που δεν μπορέσαμε να τους πείσουμε όλους, αναφέρει διπλωματικά η Κίπινγκ».

Facebook Comments