Με τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλάντιμιρ Πούτιν, και τον πρωθυπουργό Ντμίτρι Μεντβέντεφ, θα συναντηθεί ο Αλέξης Τσίπρας στις 7 Δεκεμβρίου, κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Ρωσική Ομοσπονδία, όπου θα επισημοποιηθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, η περαιτέρω ανάπτυξη και εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε ζητήματα οικονομίας, διαλόγου επί περιφερειακών ζητημάτων, ενέργειας, πολιτισμού και άλλων κοινού ενδιαφέροντος θεμάτων.

Η επίσημη επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού πραγματοποιείται 190 έτη από την καθιέρωση διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Ρωσίας, υπογραμμίζοντας έτσι τις στενές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, που βασίζονται σε ισχυρούς δεσμούς φιλίας και εκτίμησης μεταξύ των λαών, όπως επανειλημμένα έχει σημειωθεί από την Αθήνα.

Ο κ. Τσίπρας -που κατά την παραμονή του στη Μόσχα θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη- θα συνοδεύεται από τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Κατρούγκαλο, τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννη Μπράχο και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Facebook Comments