Κατά της κοινής επιτροπής που θα εργαστεί για τις αλλαγές στα βιβλία Ιστορίας Ελλάδας και Σκοπίων , στρέφονται οργανώσεις που αντιτίθενται στην συμφωνία των Πρεσπών.

Λίγα 24ωρα μετά τη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου για την αίτηση ακύρωσης της ίδιας της συμφωνίας, κατατέθηκε νέα προσφυγή που αφορά στην ακύρωση της υπουργικής απόφασης για Μεικτή Διεπιστημονική Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων που θα επιμεληθεί τις αλλαγές για ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα.

Εκτός από την αίτηση ακύρωσης, κατατέθηκε και αίτηση για άμεση αναστολή της σχετικής απόφασης αλλά και για έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να παγώσει άμεσα η σχετικά.

Στο ανώτατο δικαστήριο προσέφυγαν η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η Παμμακεδονική Ένωση Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας, ο Σύλλογος Γονέων και άλλοι.

Υποστηρίζουν μεταξύ άλλων, ότι υπάρχει κίνδυνος μεταβολής και προσβολής των στοιχείων της εθνικής μας πολιτιστικής κληρονομιάς και προσβολή ευθέως του κρατικού συμφέροντος της Ελληνικής πολιτείας και των Ελλήνων πολιτών, καθώς και της εθνικής ιστορικής μνήμης και συνείδησης των πολιτών.

 

Facebook Comments