Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ότι δεν θα ήταν προς το συμφέρον της Βρετανίας η διεξαγωγή εκλογών, όταν ρωτήθηκε από βουλευτή της αντιπολίτευσης αν θα προκηρύξει εκλογές ή ένα δεύτερο δημοψήφισμα για το Brexit.

«Νομίζω πως οι εκλογές αυτή την ώρα δεν θα ήταν προς το εθνικό συμφέρον, καθώς βρισκόμαστε στο μέσο των διαπραγματεύσεών μας», είπε η Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Νωρίτερα, ενεργοποιήθηκε από βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος της πρωθυπουργού η διαδικασία για την διεξαγωγή ψηφοφορίας επί της πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας της.

Η ψηφοφορία θα γίνει σήμερα στις 20:00 ώρα Ελλάδας στη Βουλή των Κοινοτήτων και το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί μετά από περίπου δύο ώρες. Η πρωθυπουργός της Βρετανίας θα πρέπει να εξασφαλίσει την απλή πλειοψηφία των 158 σε σύνολο 315 βουλευτών προκειμένου να παραμείνει ηγέτης των Συντηρητικών.

Καταμέτρηση του BBC δείχνει ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός θα κερδίσει την ψηφοφορία. 

Νωρίτερα:

Οι βουλευτές του Συντηρητικού κόμματος θα ψηφίσουν για την πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το κόμμα της, απόψε το βράδυ, μεταξύ 8 και 10 ώρα Ελλάδας.

Χθες το βράδυ συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της Μέι από το κόμμα της.

Σε δηλώσεις της στο Νο10 της Downing Street η πρωθυπουργός της Βρετανίας εμφανίστηκε αποφασισμένη να δώσει μάχη για την ψήφο εμπιστοσύνης. Επισήμανε ότι αυτή η ψηφοφορία ευνοεί μόνο το αντίπαλο κόμμα και τον ηγέτη των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν.

Νωρίτερα:

Συγκεντρώθηκε ο αριθμός των 48 επιστολών που απαιτούνται προκειμένου να κατατεθεί πρόταση μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι από το κόμμα της, ανέφερε σήμερα το βράδυ το BBC, επικαλούμενο πολλαπλές πηγές, που εκτιμούν ότι ο απαιτούμενος αριθμός έχει συγκεντρωθεί.

Ο πρόεδρος της λεγόμενης Επιτροπής 1922, Γκρέιαμ Μπρέιντι ζήτησε να συναντηθεί με την Μέι αύριο μετά την συνεδρίαση του κοινοβουλίου, δήλωσε με ανάρτηση στο twitter η πολιτική συντάκτρια του BBC, Λόρα Κούνσμπεργκ.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε ότι βρίσκεται «μόλις στην αρχή» των συζητήσεών της με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στην προσπάθειά της να λάβει εγγυήσεις ότι το «δίχτυ ασφαλείας» στα σύνορα της Ιρλανδίας με τη Βόρεια Ιρλανδία θα είναι προσωρινό, προκειμένου να πείσει τους βουλευτές της να στηρίξουν τη συμφωνία για το Brexit.

Όταν ρωτήθηκε για την πιθανή ημερομηνία για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο, την οποία ανέβαλε χθες, είπε: «Είμαστε ακόμη στην αρχή των διαπραγματεύσεων και την αρχή των συνομιλιών».

Η Μέι απέφυγε δύο φορές να απαντήσει ευθέως σε ερωτήσεις σχετικά με το αν έχουν κατατεθεί οι απαιτούμενες 48 επιστολές για να κινηθεί η διαδικασία πρότασης μομφής σε βάρος της από το ίδιο της το κόμμα.

Νωρίτερα σήμερα, η Τερέζα Μέι συναντήθηκε στο Βερολίνο με την Αγκελα Μέρκελ. Η Γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία περαιτέρω διαπραγμάτευση της συμφωνίας για το Brexit.

Πηγές που παρέστησαν στη συνάντηση Μέρκελ – Μέι, και τις οποίες επικαλείται το Γερμανικό Πρακτορείο, ανέφεραν ότι η καγκελάριος εξέφρασε ταυτόχρονα την αισιοδοξία της ότι η συμφωνία θα εγκριθεί.

Facebook Comments