Στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει μία αλλιώτικη γωνιά. Εκεί είναι το Win Cancer, μία άτυπη εθελοντική οργάνωση κοινωνικής αλληλεγγύης που συμβάλλει ενεργά στον αντικαρκινικό αγώνα. Δημιουργός του είναι ο Δημήτρης Σιάχος, ένας μαχητής της ζωής, που μας συγκλόνισε όλους με τους αγώνες του κατά του καρκίνου. Ο Δημήτρης Σιάχος έδινε δημόσιες μάχες με τον καρκίνο, τον κέρδιζε στα ίσα και δεν έχασε ποτέ καμία μάχη, έφυγε παλεύοντας στις 21 Ιουλίου 2017. Ένας άνθρωπος ανιδιοτελής που ακόμη και στις χειρότερες στιγμές του έδινε δύναμη και βοήθεια στους υπόλοιπους. Είχε και έχει ξεχωριστή θέση στη Νέα Δημοκρατία. Μπορεί να έφυγε αλλά πίσω του άφησε τη γυναίκα του, τη γυναίκα του Πίστη Κρυσταλλίδου που δεν έχασε ποτέ τον πίστη της ακόμη κι όταν όλοι οι άλλοι παραιτούνταν. Τον ερωτεύτηκε, τον αγάπησε, τον παντρεύτηκε με πλήρη συνείδηση και γνώση. Τον στήριξη από την αρχή μέχρι το τέλος, ένα τέλος που ουσιαστικά δεν υπάρχει γιατί τώρα είναι εκείνη που συνεχίζει το έργο του. Έτσι κι εμείς μιλήσαμε μαζί της.

Τι είναι το Win Cancer και τι κάνει εδώ;
Το Wincancer φιλοξενείται στο 12 Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας θέλοντας να στείλει το μήνυμα πως ο αγώνας κατά του καρκίνου είναι κοινός και μας αφορά όλους. Μέσα από τις δράσεις μας  ενεργοποιούμε τα αντανακλαστικά των συμπολιτών μας, διαδίδουμε ξανά και ξανά πληροφορίες για το καρκίνο, παρέχουμε ένα βήμα βοήθειας, έμπρακτης υποστήριξης και αισιοδοξία για τους ανθρώπους που νοσουν.

Είδαμε να κάνετε δειγματοληψία με μπατονέτα. Γιατί το κάνατε αυτό;
Συνεργαζόμαστε με το Όραμα Ελπίδας και κάνουμε δειγματοληψίες για την αίτηση εγγραφής στο μητρώο εθελοντών δοτών μυελού των οστών. Ενημερώνουμε τους συνέδρους για τη δωρεά μυελού των οστών και ήδη έχουμε αρκετούς εθελοντές.

Ποιες άλλες δράσεις κάνετε;
Αυτή την περίοδο για δεύτερη φορά κάνουμε το «ΔιαβάΖΩ». Χθες στο σταθμό του Κεραμεικού μαζέψαμε πάνω από 5000 βιβλία και ευχές για τους ανθρώπους που νοσουν και τις μέρες των γιορτών θα νοσηλεύονται σε ένα αντικαρκινικό νοσοκομείο.

 

Ο στόχος σας ποιος είναι;
Εχω αναλάβει την ευθύνη να συνεχίσω τη δράση που ξεκίνησε ο Δημητρης Σιαχος. Σήμερα το Win Cancer είναι μια Άτυπη Εθελοντική Οργάνωση Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Στοχεύουμε να επιλύουμε καθημερινά ένα μικρό ή μεγάλο πρόβλημα και εμπόδιο ενός ή πολλών συνανθρώπων μας. Να αναδεικνύουμε μια μικρή ή μεγάλη ευκαιρία, ένα σχέδιο ή μια δυνατότητα επίλυσης ενός χρόνιου προβλήματος σε σχέση με τον καρκίνο, τις αιτίες και τα αποτελέσματά του.
Θελουμε να δώσουμε τη δυνατότητα κατ´ αρχας σε μας, αλλά και σε όποιον θέλει να μας βοηθήσει να γίνουμε όλοι #aitia_kalou
Ο αγώνας κατά του καρκίνου είναι κοινός και μας αφορά όλους, ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν στον Κεραμεικο και μας έδωσαν ένα βιβλίο, την ευχή και την αγάπη τους για βα την μεταφέρουμε στους ανθρώπους που νοσουν.
Ευχαριστούμε όλους τους συνέδρους που θέλησαν να γίνουν δότες μυελού και έδειξαν πως μας #με_εΝΔιαφέρει να γίνουμε όλοι σύμμαχοι σε αυτό τον αγώνα!

Περισσότερα για το Win Cancer μπορείτε να μάθετε πατώντας κλικ εδώ

 

Facebook Comments