Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στο 12ο Συνέδριο του κόμματος ξεκίνησε την ομιλία του απευθυνόμενος στον Αντώνη Σαμαρά και εγκωμιάζοντάς τον καθώς κράτησε την Ελλάδα στο ευρώ και προεξόφλησε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός. “Αυτή η Ελλάδα δε μας αξίζει”, είπε χαρακτηριστικά και αναφέρθηκε στα επεισόδια της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή κατά τη διάρκεια της ομιλίας του πρωθυπουργού. Αυτή την φορά απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας εκτίμησε ότι απέφυγε τις δύο μεγάλες παγίδες του Τσίπρα, το σκάνδαλο Novartis και τη στάση του στο Σκοπιανό: “κρατήσατε όρθια την παράταξή μας και το εθνικό μας φρόνημα για τη Μακεδονία”. Και συμπλήρωσε ότι “η Μακεδονία δεν θα ξεχάσει τον Αλέξη Τσίπρα”.

Από βήματος μίλησε στον Πέτρο Τατσόπουλο και του είπε ότι εκείνος γνωρίζει καλύτερα πόσα ψέματα λέει ο πρωθυπουργός και ανέφερε τη συζήτηση στη Βουλή κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει ότι δεν τον φυλάνε οι κλούβες των ΜΑΤ.

Ως πιο σημαντική πρόταση που ακούστηκε στο Συνέδριο έκρινε ότι αυτή που για κάθε παιδί που γεννιέται στην Ελλάδα θα δίνονται 2000 ευρώ. “Πιστεύουμε στο έθνος των Ελλήνων. Για εμάς η Ελλάδα δεν είναι πληθυσμός, είναι λαός με ιστορία”, τόνισε. Παράλληλα, κατηγόρησε την Αριστερά ότι πιστεύει πως το δημογραφικό θα λυθεί με τους μετανάστες ενώ δεν καταλαβαίνει τη διαφορά μεταξύ μετανάστευσης και λαθρομετανάστευσης. Ανέτρεξε στη χθεσινή ομιλία του Βέμπερ και επεσήμανε ότι χθες ήρθε εδώ και μας μίλησε για τη χριστιανική Ευρώπη, χωρίς τη ντροπή της πολιτικής ορθότητας. “Είμαστε χριστιανοί και δεν το κρύβουμε”, προσέθεσε εμφατικά. 

“Ο Κ. Τσίπρας έχει κάνει τα πάντα για να υποθηκεύσει το μέλλον μας – γι αυτό και θα είναι τόσο δύσκολη η θητεία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η χώρα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ πολιτική σταθερότητα. Δεν θα έχει άλλη ευκαιρία η Ελλάδα, αν αποτύχετε εσείς η Ελλάδα θα έχει αποτύχει οριστικά”, είπε κλείνοντας την ομιλία του. 

To MarketNews.gr καλύπτει λεπτό προς λεπτό το 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, εικόνα, ήχος και αναλυτικό ρεπορτάζ εδώ

Facebook Comments