Η εικόνα περνώντας από την λεωφόρο Ποσειδώνος, κοιτώντας προς το κτίριο του ΣΚΑΪ με τα παράθυρα που χάσκουν, διαλυμένα από το οστικό κύμα που προκάλεσε η βόμβα που «άγνωστοι» έβαλαν στο κτίριο του καναλιού του Φαλήρου είναι αποκαρδιωτική.

Βλέπεις καθαρά το μίσος για την δημοκρατία και την ενημέρωση. Η επίθεση είναι χωρίς κανένα περιθώριο αμφισβήτησης τρομοκρατική. Έγινε με τον γνωστό τρόπο και τις συνηθισμένες πρακτικές των θρασύδειλων, φασιστοειδών που πραγματοποιούν τέτοιες επιθέσεις. Κάτω από το σκοτάδι της νύχτας, κάτω από την προστασία της κουκούλας.

Ο ΣΚΑΪ εδώ και πολύ καιρό ενοχλούσε, μετέφερε τις ειδήσεις από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι αλλά και πιο πριν ακριβώς όπως ήταν. Δεν χάιδευε αυτιά, δεν έστρωνε κυβερνητικά χαλιά. Κάπως έτσι έφτασε το εμπάργκο, που συνεχίστηκε χωρίς καμία δικαιολογία ακόμα και όταν όσα είχαν ειπωθεί για την καρατόμηση των ηγεσιών της αστυνομίας και της πυροσβεστικής επιβεβαιώθηκαν.

Κάποιοι μέρα με την μέρα έφτιαξαν το κλίμα και μπόλιασαν το έδαφος. Δικαιολόγησαν όσο και να καταδικάζουν τώρα, με τον τρόπο τους μια τέτοια επίθεση. Έχουν ξεχάσει τις επιθέσεις Πολάκη κατά δημοσιογράφων και του ίδιου του σταθμού; Έχουν ξεχάσει αυτή την δήλωση του Πάνου Καμμένου; «Μπορεί να μην έχουν ανατιναχτεί κάποια κανάλια, ιδίως στον Πειραιά κοντά, αλλά έχει ανατιναχτεί η ελληνική οικογένεια».

Το κανάλι κοντά στον Πειραιά μπορεί να ανατινάχθηκε, αλλά αυτοί που κάνουν σωστά την δουλειά τους, οι δημοσιογράφοι της πρώτης γραμμής, οι ρεπόρτερς, εκείνοι που δεν φαίνονται, οι τεχνικοί που κάνουν την πιο ζόρικη δουλειά θα συνεχίσουν.

Κάποιοι που δηλώνουν αριστεροί είναι αρκετά νεόκοποι για να γνωρίζουν τον Ενρίκο Μπερλιγκουέρ, πόσο μάλλον για να γνωρίζουν τι έλεγε για την τρομοκρατία. Ο μεγαλύτερος ηγέτης του ευρωπαϊκού ρεύματος της αριστεράς, ο άνθρωπος που προσπάθησε να ενώσει και όχι να διχάσει όλους τους Ιταλούς πολίτες, ο πολιτικός είχε ως όραμα του τον ιστορικό συμβιβασμό, έλεγε στις κόρες του γνωρίζοντας πως σύντομα θα κινδυνέψει «Αν με απαγάγουν δεν θέλω καμία διαπραγμάτευση με τους τρομοκράτες».

Κανένας δημοσιογράφος και κανένα μέσο δεν θα διαπραγματευθεί υπό το καθεστώς φόβου, αν αυτό συμβεί θα μιλάμε για μια φοβική δημοκρατία και τότε οι τρομοκράτες θα έχουν πετύχει το έργο τους.

Οι εργαζόμενοι, οι άνθρωποι που εκθέτουν τα πρόσωπα και τις ιδέες τους πάντα τους νικούν.

Με τον ΣΚΑΪ, τους συναδέλφους και τους φίλους μας…

Οι εικόνες που αντίκρισε ένας συνάδελφος το πρωί:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Facebook Comments