Δηλώσεις για τα θέματα της επικαιρότητας έκανε η υφυπουργός Εσωτερικών Μ. Χρυσοβελώνη στο περιθώριο του συνεδρίου. Ειδικότερα, για την σιωπηρή διαμαρτυρία στην μνήμη της Ελένης Τοπαλούδη, τόνισε: “Παρόμοιες πράξεις δεν αποτελούν μαγκιά αλλά ένδειξη δειλίας, έλλειψη παιδείας και σεβασμού και εγώ θα τους χαρακτήριζα, ως το πρελούδιο του φασισμού”.

Για την έκρηξη βόμβας στον ΣΚΑΙ, η υφυπουργός ήταν κατηγορηματική: “Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση στον ΣΚΑΙ. Τέτοιες πράξεις, βάλουν κατά της Δημοκρατίας και όπως είπε η υπουργός κ. Γεροβασίλη, θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να εξιχνιαστούν τα αίτια και οι υπαίτιοι της πρόκλησης αυτής της επίθεσης αυτής”.

Για την συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Χρυσοβελώνη, εξέφρασε επιφύλαξη για το εάν θα φτάσει στην Ελλάδα και ειδικότερα δήλωσε: “Οι θέσεις των ΑΝΕΛ για το Μακεδονικό, είναι ξεκάθαρες ευθύς εξ΄ αρχής, χωρίς αστερίσκους και παρενθέσεις. Εμείς διαφωνούμε να συμπεριληφθεί ο όρος Μακεδονία στην σύνθετη ονομασία και μάλιστα μετά τις τελευταίες δηλώσεις του Ζάεφ, θεωρούμε ότι βρίσκονται εκτός του πλαισίου του κειμένου που υπογράφει με τους δύο υπουργούς Εξωτερικών τον προηγούμενο Μάιο στις Πρέσπες. Η συμφωνία των Πρεσπών, βρίσκεται ακόμη στην γείτονα χώρα, βρίσκεται σε εξέλιξη μια διαδικασία, που δεν γνωρίζουμε εάν και πότε θα ολοκληρωθεί. Αν έρθει αυτή η συμφωνία στην Ελλάδα, θα πρέπει να εξεταστεί, εάν είναι εντός του πλαισίου των συμφωνηθέντων τον Μάιο. Θεωρώ εξαιρετική την πρόταση του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να συγκληθεί υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμβούλιο πολιτικών αρχηγών, για να μπορέσει να εξετάσει το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας και εάν είναι πάλι, εντός του πλαισίου των συμφωνηθέντων, μεταξύ των δύο υπουργών εξωτερικών. Αν παραταύτα, έρθει στην Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν, θα υπάρξει απομάκρυνση από το κυβερνητικό σχήμα και μη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας”.

Facebook Comments