Σε πολιτική «μέγγενη» και αδιέξοδα η παράταξη του νυν Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Απόστολου Κατσιφάρα. Με σημερινή ανακοίνωση ο νυν Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας  Γιώργος Γεωργιόπουλος, γνωστοποίησε την απόφαση του να είναι υποψήφιος Δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας. Ο δε Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας  Γρηγόρης Αλεξόπουλος, αναμένεται και αυτός με τη σειρά του να ανακοινώσει τις προσεχείς ημέρες, την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Πατρέων.

Τα προβλήματα αυτά έρχονται να προστεθούν, στην μή κάθοδο, εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων της παράταξης, όπως και μεταπήδηση κάποιων στο ψηφοδέλτιο του ανεξάρτητου υποψηφίου Κώστα Σπηλιόπουλου, όπως ο ίδιος δημόσια έχει δηλώσει.

Η αναγκαστική, λόγω στήριξης,  συμμετοχή υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο και η τήρηση ισορροπιών με τους υποψηφίους προερχόμενους από το ΚΙΝΑΛ, δημιουργεί δυσκολίες στη συγκρότηση του και κόντρες μεταξύ στελεχών.

Στο χώρο του ΚΙΝΑΛ κυρίως στην Αχαΐα, επικρατεί αναβρασμός, καθώς μεγάλος αριθμός στελεχών εκφράζουν τη πρόθεση τους είτε για αποχή, είτε για στήριξη της υποψηφιότητας Σπηλιόπουλου, προερχόμενου επίσης από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ.

Η στάση αυτή των στελεχών, κυρίως του ΠΑΣΟΚ, έρχεται ως συνέχεια της αποδοχής  της στήριξης ΣΥΡΙΖΑ από τον Απόστολο Κατσιφάρα. Η συνεχής έλευση προβεβλημένων στελεχών της Κυβέρνησης στην Αχαΐα με συμμετοχή του νυν Περιφερειάρχη, τον κατατάσσει ως «το μακρύ χέρι της Κυβέρνησης» όπως χαρακτηριστικά τον κατηγορεί και ο Κύριος Σπηλιόπουλος.

Επιπλέον προβληματισμό προκαλεί η ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Κύριου Βασίλη Χατζηλάμπρου. Στις προηγούμενες περιφερειακές εκλογές, ήταν υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, ερχόμενος τρίτος και φθάνοντας κοντά στον Β’ γύρο των εκλογών. Το επιτυχημένο ποσοστό στης εκλογές τότε, αλλά και η άρνηση στήριξης υποψηφίου προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ  των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στη Δ. Ελλάδα, μπορούν να του δώσουν σημαντικά ποσοστά, αφαιρώντας τα από τη παράταξη του Κου Κατσιφάρα.

Η πλήρη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στον υποψήφιο της ΝΔ, Νεκτάριο Φαρμάκη, προσδίδει δυναμική στη υποψηφιότητα του και συσπειρώνει της δυνάμεις του κόμματος στη Δ. Ελλάδα. Ο δε Κώστας Σπηλιόπουλος εκμεταλλευόμενος τη μη στήριξη από κόμμα, αλλά και την εμπειρία και διείσδυση του, συγκεντρώνει δυνάμεις από όλο τον κεντρώο χώρο. 

Η αρχική τακτική του Απόστολου Κατσιφάρα, για στήριξη από όλο τον Κεντροαριστερό χώρο και επίτευξη μεγάλου ποσοστού από την Α’ Κυριακή των εκλογών, φαίνεται να οδηγεί σε αδιέξοδα ενισχυόμενα και από την διαδικασία της απλής αναλογικής που ουσιαστικά υποχρεώνει σε μετεκλογικές συνεργασίες. Σίγουρα η κατάσταση «μέγγενης» που βρίσκεται η πλευρά της διοικούσας παράταξης της Περιφέρειας, είναι για πολύ δυνατούς λύτες.

Facebook Comments