Τα χριστούγεννα είναι μερικές μέρες μακριά και, όπως κάθε χρόνο, οι γιορτινές ταινίες, παλιές και καινούργιες, κάνουν την εμφάνισή τους, λες και είναι ξωτικά!

Και μιας και είπαμε “ξωτικά”, ποιος δε θυμάται την κλασική πλέον ταινία “Elf”; Για όσους δε γνωρίζετε, πρόκειται για την ιστορία ενός μωρού που μπήκε κατα λάθος στο σάκο του Άγιου Βασίλη και βρέθηκε στο εργαστήριό του. Χρόνια μετά, έχοντας πια μεγαλώσει, ανώ όλα τα ξωτικά είναι σε μέγεθος μικρού παιδιού, βρίσκεται στη Νέα Υόρκη ν αναζητά την πραγματική του ταυτότητα, αφού του λένε πως δε μπορεί να είναι ξωτικό, διότι έχει ύψος πάνω από 1.80!

Χαρακτηριστική η αγάπη του κεντρικού ήρωα για το σιρόπι (τον βλέπουμε να το βάζει ακομη και στα μακαρόνια!), όμως δεν του βγαίνει πάντα σε καλό: Σε μια σκηνή της ταινίας, έχοντας πριν δοκιμάσει σκέτο καφέ, που φυσικά δεν του άρεσε καθόλου, βλέπει κάποιον να βάζει κάτι από ένα μπουκάλι στον καφέ του. Χωρίς να ρωτήσει τι είναι, του το ζητά και βάζει κι εκείνος, νομίζοντας ό,τι πρόκειται για σιρόπι…Φυσικά, το μπουκάλι μόνο σιρόπι δεν έχει! Το αποτέλεσμα: Ένας καφές γεμάτος με μια γενναία δόση ποτού, κι ένας κεφάτος ήρωας που χορεύει πάνω στο τραπέζι!

Εμπνευσμένοι από τη γιορτινή αυτή ταινία, φτιάξαμε έναν καφέ, που έχει και αλκοόλ, αλλά και το αγαπημένο σιρόπι του “Elf”.

ΥΛΙΚΑ (για μια μερίδα):

1 ξυλάκι κανέλας

120ml ζεστός καφές

35ml κονιάκ ή μαύρο ρούμι

15ml σιρόπι σφένδαμου

30ml κρέμα γάλακτος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στον πάτο του φλυτζανιού που θα σερβίρετε, βάζετε το ξυλάκι κανέλας. Ρίχνετε από πάνω τον ζεστό καφέ και αφήνετε για μερικά λεπτά. Προσθέτετε το αλκοόλ, το σιρόπι και την κρέμα, ανακατεύετε και σερβίρετε. Αν θέλετε, γαρνίρετε με marshmallows, καραμέλες, ζαχαρωτά κλπ.

Και μην ξεχνάτε τις 4 κατηγορίες φαγητού, σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή του “Elf”: καραμέλες, candy cane (οι χριστουγεννιάτικες καραμέλες σε σχήμα μπαστουνιού με άσπρες/κόκκινες ρίγες), καραμέλες που μοιάζουν με σπόρους καλαμποκιού (candy corn) και φυσικά σιρόπι!

Facebook Comments