Ο πρωθυπουργός ανεβαίνοτας στο βήμα τοποθετήθηκε σε υψηλούς τόνους για το επεισόδιο Βούτση-Μητσοτάκη νωρίτερα. “Είμαι από το 2009 σε αυτήν εδώ την αίθουσα και από παιδί παρακαλουθώ τη Βουλή δεν έχω ξαναδεί πολιτικό αρχηγό να απευθύνεται με αυτό το ιταμό ύφος σε εκλεγμένους βουλευτές. Τον κατηγόρησε ότι φέρεται σαν κακομαθημένο κολεγιόπαιδο που νομίζει ότι η Βουλή των Ελλήνων είναι τσιφλίκι που του κληρονόμησε ο πατέρας του. “Η Βουλή των Ελλήνων δεν είναι τσιφλίκι σας αλλά ο ναός της Δημοκρατίας. Αυτή η έπαρση είναι επικίνδυνη για ανθρώπους που διεκδικούν εξουσία”, επεσήμανε εμφατικά. 

Για τσάμπα μαγκιές κατηγόρησε ο Αλέξης Τσίπρας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τα εθνικά θέματα κάνοντας λόγο για “αθλιότητα” όσον αφορά την “ανταλλαγή” της Μακεδονίας με τη μη περικοπή συντάξεων. Κάλεσε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης να κατονομάσει αυτόν με τον οποίο έκανε συναλλαγή του Μακεδονικού με τις συντάξεις, καθώς η συναλλαγή θέλει δύο. “Αυτό το ολίσθημα αποδεικνύει και την ψεύτικη πίστη του κ. Μητσοτάκη στην Ευρώπη και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Αποδεικνύετε ότι είστε ευρωπαϊστής με αφήγημα Σαλβίνι και Όρμπαν και με συνθήματα Μιχαλολιάκου”, προσέθεσε χαρακτηριστικά. 

Καταδίκασε από βήματος τη βόμβα στο ΣΚΑΪ και την Καθημερινή και αντεπιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς νωρίτερα τον παρουσίασε ως ηθικό αυτουργό. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι στη Νέα Δημοκρατία έγινε παλαιότερα ανάλογη ενέργεια με όσους ενοχοποιούσαν τον Ανδρέα Παπανδρέου ως “αρχηγό της 17Νοέμβρη”.

Για τον προϋπολογισμό είπε ότι “σήμερα ψηφίζουμε τον πρώτο μεταμνημονιακό προϋπολογισμό. Έναν προϋπολογισμό δημοσιονομικής επέκτασης μετά από 8 χρόνια λιτότητας. Τον πρώτο δικό μας προϋπολογισμό”.

  • Ενισχύουμε τον τομέα της κοιν. αλληλεγγύης και κοιν. ασφάλισης. Με μη περικοπή αλλά αύξηση των συντάξεων για 620.000 συμπολίτες μας. Με αύξηση κατά 75% της Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πρόνοιας στον Προϋπολογισμό του 2018 και κατά 408% από τον Προϋπολογισμό που παραλάβαμε το 2015
  • Με το παλιό ασφαλιστικό σύστημα που υπερασπίζεται η αντιπολίτευση, πλήρωναν μέχρι 200 ευρώ 3 στους 10 ασφαλισμένους. Σήμερα πληρώνουν μέχρι 200 ευρώ, 9 στους 10. Δεν καταφέραμε απλά να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, αλλά το καταφέραμε μοιράζοντας δίκαια τα βάρη.
  • Με το νέο πλαίσιο του φόρου εισοδήματος, το 19% των φυσικών προσώπων πληρώνει το 90% του συνολικού ποσού. Αντίστοιχα το 81% των φυσικών προσώπων πληρώνει μόνο το 10% της συνολικής επιβάρυνσης.

“Εμείς καταφέραμε να βγάλουμε την Ελλάδα από τα μνημόνια διαμοιράζοντας τα βάρη δίκαια. Και τώρα έχουμε μια δύσκολη δουλειά να κάνουμε, να μοιράσουμε τα οφέλη. Εσείς μιλάτε εκ μέρους μιας μικρής ομάδας εχόντων (..) Αυτοί είναι η διαφορά μας. Εμείς είμαστε με τους 9 στους δέκα. Εσείς είστε με τον έναν. Εμείς είμαστε με τους πολλούς εσείς με τους λίγους κι εκλεκτούς”, είπε στην αντιπολίτευση κλείνοντάς της το μάτι. 

 

Facebook Comments