Το μοιραίο τρίπτυχο που διαχρονικά χαρακτηρίζει τη χώρα μας είναι η εσωστρέφεια, ο κρατισμός και η οπισθοδρόμηση. Κατά συνέπεια η χώρα μας, επίσης διαχρονικά, αδυνατεί να ανταγωνιστεί ακόμα και τριτοκοσμικές χώρες σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, παρέχει πρόσφορο έδαφος για διαφθορά και σκάνδαλα και τέλος επιτρέπει στον πολίτη να βλέπει συνεχώς το βιοτικό του επίπεδο να χειροτερεύει.

Αποδεδειγμένα η κεντρική διοίκηση αδυνατεί, όχι μόνο να φέρει την πολυπόθητη ανάπτυξη στον τόπο αλλά και να απαλλάξει τη χώρα από τη δεκαετή οικονομική κρίση του τη μαστίζει.

Πολιτικά κόμματα, οργανώσεις, φορείς, στελέχη και κυβερνήσεις, ελάχιστη σχέση φαίνεται να έχουν με την πραγματική οικονομία και την πραγματική ανάπτυξη, ανεξάρτητα από όσα ευαγγελίζονται. Επί του πρακτέου και με την ανάπτυξη διαχρονικά απούσα, επίσης αποδεικνύεται η παντελής έλλειψη οργανωμένου και συνεκτικού στρατηγικού σχεδίου για την ανάκαμψη της οικονομίας και την ευημερία των πολιτών.

Ζούμε στην εποχή της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, της παγκοσμιοποίησης και της οικονομίας της γνώσης, κάτι που φαίνεται να αγνοούν οι κυβερνητικοί, αρκετοί πολιτικοί φορείς καθώς και η πλειονότητα των πολιτών. Η πολυεπίπεδη διασύνδεση της χώρας μας με όλες τις υπόλοιπες χώρες του κόσμου διαμορφώνει κυριολεκτικά και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της.

Οι ελληνικές κυβερνήσεις, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων και ο κρατικός μηχανισμός, αδυνατούν να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν ένα μεσοπρόθεσμο πλάνο βιώσιμης εθνικής ανάπτυξης καθώς είναι επιφορτισμένοι με την πολιτική επιβίωση σχηματισμών και στελεχών, τη γραφειοκρατία με τα χιλιάδες επενδυτικά σχέδια στη βαθιά κατάψυξη και τέλος με την λαφυραγώγηση του εθνικού μας πλούτου.

Οι δήμοι και οι περιφέρειες της χώρας μας μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας μας και σίγουρα υπάρχουν φωτεινά παραδείγματα, όπου άξιοι τοπικοί άρχοντες με τη βοήθεια τεχνοκρατών και πολιτικών στελεχών, βελτιώνουν διαρκώς το βιοτικό επίπεδο των πολιτών τους.

Απελευθερώνοντας τοπικές πολιτικές και όχι κομματικές δυνάμεις, συμβάλλουμε στην αφύπνιση των παραγωγικών δυνάμεων, ενισχύοντας την εξωστρέφεια, την αξιοκρατία και την τεχνολογική πρόοδο.

Τα κομματικά χρίσματα σε επίπεδο δήμων, οφείλουν να αποτελούν παρελθόν στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές καθώς και η κομματική εξάρτηση με την κεντρική διοίκηση. 

Facebook Comments