Αναβάλλεται προς ώρας -όπως όλα δείχνουν- η προγραμματισμένη αύξηση στα διόδια της Εγνατίας Οδού, λόγω της εκκρεμούσας έγκρισης της σχετικής τιμολογιακής πολιτικής από την Κομισιόν.

Τη σχετική είδηση γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Εγνατίας Οδού, Απόστολος Αντωνούδης, ο οποίος μιλώντας στο «Ράδιο Θεσσαλονίκη» και το «Thessnews», επιβεβαίωσε ότι η αύξηση των διοδίων δεν έχει εγκριθεί μέχρι στιγμής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ως εκ τούτου, οι αλλαγές στην τιμολογιακή πολιτική δεν θα εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου, όπως προβλεπόταν στην Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Υπενθυμίζεται ότι η τελευταία υπεγράφη το καλοκαίρι από τους υπουργούς Οικονομικών και Υποδομών, και περιλαμβάνει σημαντικές αυξήσεις στο αντίτιμο των διοδίων.

Η αύξηση αυτή, ανέρχεται στα 0,02 ευρώ ανά χιλιόμετρο (από 0,03 σε 0,05 ευρώ) για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα, προκαλώντας ευρεία αναπροσαρμογή των κατά τόπους διοδίων από 66% έως και 150%.

Στις επίμαχες αλλαγές το υπουργείο Υποδομών έχει αντιπροτείνει την καθιέρωση του ηλεκτρονικού συστήματος τιμολόγησης, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί εντός της άνοιξης.

Facebook Comments