Πριν από ένα χρόνο περίπου, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το μείζον ζήτημα της Μακεδονίας, ανακίνησε την υπόθεση Novartis, που μάλιστα ο υπουργός αναπληρωτής Δικαιοσύνης κ. Παπαγγελόπουλος (που η αντιπολίτευση κατηγορεί ως τον εγκέφαλο της σκευωρίας) είχε χαρακτηρίσει ως το «μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», στο οποίο επιχείρησαν να εμπλέξουν πρώην πρωθυπουργούς κι υπουργούς από τον χώρο της αντιπολίτευσης.

Ένα χρόνο μετά, η υπόθεση Novartis πράγματι εξελίσσεται στο μεγαλύτερο σκάνδαλο όλων των εποχών! Και τούτο διότι, μετά τις πρωτοφανείς αποκαλύψεις του «προστατευόμενου μάρτυρα» Νίκου Μανιαδάκη για τις ασύλληπτες πιέσεις να μαρτυρήσει ψεύδη, αναδεικνύει την απίστευτη, αντιδημοκρατική, ανελεύθερη μεθόδευση της κυβέρνησης εις βάρος του κράτους δικαίου και των πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος Συριζανελ. Ο Αλέξης Τσίπρας, πολλοί φοβούνται, ότι εφαρμόζει μεθόδους Στάλιν, που ήταν και το νεανικό του ίνδαλμα από τις εποχές της ΚΝΕ…Όπως μάλιστα προειδοποίησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά κι η Ενωση Δικαστών κι Εισαγγελέων, βρισκόμαστε με τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές συμπεριφορές στην απαρχή μιας θεσμικής εκτροπής, που ουδείς γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί

Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό επακριβώς τι έχει συμβεί. Τα ερωτήματα όμως είναι καταιγιστικά. Πώς οι εισαγγελείς διαφθοράς, με επικεφαλής την κυρία Ελένη Τουλουπάκη, χαρακτήρισαν ως «προστατευόμενο μάρτυρα» κάποιον, που είχε εμπλοκή με την υπόθεση, κατά παράβαση του νόμου; Είναι αλήθεια η όχι ότι ασκήθηκαν πιέσεις στον καθηγητή Μανιαδάκη να καταθέσει ψευδώς εις βάρος του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των πρώην υπουργών Άδωνι Γεεωργιάδη και Γιάννη Στουρνάρα ότι δήθεν είχαν δωροδοκηθεί από τον κ. Φρουζή και την Νοβάρτις; Αυτό τουλάχιστον κατήγγειλε ο ίδιος ο κ. Μανιαδάκης σε συνεντεύξεις του. Κι αντί να διαψευσθεί από τους εισαγγελείς για την έρευνα, που καρκινοβατεί εδώ κι ένα χρόνο, επιχειρείται από την επομένη των συνεντεύξεων κιόλας να βρεθεί τρόπος να προφυλακισθεί ο άλλοτε «προστατευόμενος μάρτυρας» για να σιωπήσει. Η εντύπωση, που δημιουργείται στους Έλληνες πολίτες είναι ότι από τον ενκνευρισμό τους επειδή δεν μπόρεσαν να τεκμηριώσουν το…«μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης», οι κυβερνώντες κι ορισμένοι επίορκοι δικαστικοί προσπαθούν να εκδικηθούν μάρτυρες, που αρνούνται να κάνουν το καθήκον τους. Δεν γνωρίζω αν αυτό είναι αληθές. Δεν το αποκλείω. Διότι και σε μένα η ίδια εντύπωση προκαλείται. Αλλά αυτή η εντύπωση δηλητηριάζει ακόμα περισσότερο τον δημόσιο βίο της χώρας, λίγους μόλις μήνες πριν από τις άκρως πολωτικές, όπως διαφαίνεται, εκλογές. Και θέτει εν αμφιβόλω την λειτουργία της ανεξάρτητης (;) δικαιοσύνης και του θεσμικού, δημοκρατικού πλαισίου.

Η κατάσταση εξελίσσεται ανώμαλα. Οι αρμόδιοι δικαστικοί πρέπει να πείσουν για την ορθότητα των αποφάσεων τους. Και να διαψεύσουν εμπράκτως τις καταγγελίες του κ. Μανιαδάκη περί της σκευωρίας, που στήνουν εις βάρος πρώην κορυφαίων κυβερνητικών λειτουργών κι αξιωματούχων. Κι ομοίως, η κυβέρνηση πρέπει να διαλύσει εμπράκτως τις βάσιμες υποψίες πολλών Ελλήνων ότι αναμιγνύεται έντονα στην υπόθεση αυτή, προκειμένου να υλοποιηθεί το ρηθέν υπό του υπουργού Πολάκη «αν δεν βάλουμε μερικούς φυλακή, δεν πρόκειται να κερδίσουμε τις εκλογές».

Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα το κάνουν. Διότι δεν θέλουν αλλά πλέον και δεν μπορούν. Οι κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από την πρώτη στιγμή έδειξαν ότι είναι αδίστακτοι κι άθλιοι. Κι ότι διατηρούν τόσο στενή σχέση με την εξουσία, που δεν θέλουν με τίποτα να την εγκαταλείψουν. Επιπρόσθετα, πλέον καταδεικνύουν ότι δεν είναι ούτε καν ικανοί να υλοποιήσουν τις αθλιότητες, που επεξεργάζονται για να καταπολεμήσουν τους αντιπάλους τους. Είναι, αλίμονο γι’ αυτούς, ανίκανοι και μοιραίοι!

Facebook Comments