Αν όχι αυτή τη βδομάδα, την επόμενη θα ξεκαθαρίσει επιτέλους το θολό μας πολιτικό τοπίο. Το αργότερο μέχρι την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, τα Σκόπια θα έχουν ολοκληρώσει όσα πρόβλεπε για την πλευρά τους η συμφωνία των Πρεσπών. Από κείνη την ημερομηνία και πέρα, ο Τσίπρας είναι υποχρεωμένος να κινηθεί. Σε εύλογο χρονικό διάστημα, είναι υποχρεωμένος να φέρει την συμφωνία στην ελληνική Βουλή για κύρωση. Άρα, έφθασε και η ώρα των αποφάσεων για τον Πάνο Καμένο.

Η αλήθεια είναι ότι το τράβηξε όσο μπορούσε. Ενώ ήταν ο μόνος άνθρωπος μέσα στη χώρα που θα μπορούσε να αποτρέψει την υπογραφή και την υλοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών, χρησιμοποίησε όποιο σόφισμα και τερτίπι μπορεί να εφεύρει ο ανθρώπινος νους για να παραμείνει στην κυβέρνηση …διαφωνώντας δήθεν σφόδρα με την κορυφαία αυτή επιλογή της. Κέρδισε λίγους μήνες παραπάνω στην υπουργική καρέκλα ο Πάνος, πλην έφθασε πια η ώρα μηδέν. Κάτι από τα δεκάδες απίθανα και αντιφατικά που έχει κατά καιρούς πει, πρέπει επιτέλους να κάνει.

Θα καταψηφίσει απλώς και θα παραμείνει στην κυβέρνηση, θα καταψηφίσει και θα φύγει με όσους υπουργούς των ΑΝΕΛ θα τον ακολουθήσουν, θα καταψηφίσει τις Πρέσπες αλλά δεν θα υπερψηφίσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης; Δεν ξέρω τι θα κάνει τελικά, πάντως κάτι δεν υπάρχει περίπτωση να μην κάνει απολύτως τίποτα. Η κλεψύδρα άδειασε. Κάτι είναι υποχρεωμένος να δείξει στο εναπομείναν(;) κοινό των ΑΝΕΛ.

Ας το κάνει λοιπόν ο Πάνος, για να δούμε κι εμείς στην συνέχεια τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο Αλέξης. Μετά την υπερψήφιση του Μακεδονικού θα πάρει τους βουλευτές του συνεταίρου του στον Σύριζα φτιάχνοντας καινούρια πλειοψηφία, θα πάει σε εκλογές ή θα προχωρήσει με κυβέρνηση μειοψηφίας; Ό,τι κι αν επιλέξει, θα πρόκειται για μείζονα εξέλιξη. Άιντε, να δούμε επιτέλους πράξεις, διότι από δηλώσεις χορτάσαμε.

Ανήμερα των Φώτων ο Πάνος κήρυξε ανένδοτο, κατηγορώντας τον ‘’ολετήρα’’ Κοτζιά (αλλά όχι τον Αλέξη) ότι απεργάζεται αποστασίες κατά των ΑΝΕΛ. Ανένδοτο εναντίον τίνος; Εναντίον της κυβέρνησης την οποία δεν ρίχνει; Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό, για την αποθέωση της κοροϊδίας. Γι αυτό λέω ότι πλέον οι δηλώσεις και τα tweets δεν έχουν καμιά αξία. Μόνο οι πράξεις. Ας κάνουν όλοι τις κινήσεις τους, για να αντιληφθούμε κι εμείς οι άσχετοι που το πάει ο καθένας και τι πραγματικά έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του. Όλα τα άλλα είναι ασυναρτησίες που απευθύνονται σε μωρούς…

 

Facebook Comments