Μετά το σοκ, που προκάλεσε στις διεθνείς αγορές η Apple την περασμένη εβδομάδα, σήμερα ήταν η σειρά της Samsung Electronics να προειδοποιήσει για κατώτερα των προσδοκιών οικονομικά αποτελέσματα.

Ο νοτικορεατικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι υπολογίζει πως τα λειτουργικά κέρδη του κατέγραψαν πτώση 29% το τέταρτο τρίμηνο, κινούμενα πολύ χαμηλότερα των προβλέψεων. Πρόκειται για ακόμη μία σαφή ένδειξη των πιέσεων, που έχουν να αντιμετωπίσουν από τον οξύτατο ανταγωνισμό οι εταιρείες τεχνολογίας.

Η κορυφαία, βάσει πωλήσεων, κατασκευάστρια έξυπνων κινητών και ημιαγωγών, απέδωσε την πτώση της κερδοφορίας σε «αυξανόμενες μακροοικονομικές αβεβαιότητες», στην «αδύναμη ζήτηση» για μικροεπεξεργαστές μνήμης και τον «εντεινόμενο ανταγωνισμό» στις συσκευές κινητών.

Σημειώνεται ότι η Samsung δεν παράγει μόνο τα δικά της έξυπνα κινητά και τηλεοράσεις, αλλά είναι και ένας από τους κορυφαίους προμηθευτές εξαρτημάτων για τις μεγαλύτερες εταιρείες ηλεκτρονικών ειδών στον κόσμο. Επομένως τα προβλήματά της είναι ενδεικτικά συνολικά της κατάστασης, που αντιμετωπίζει ο χώρος.

Η εταιρεία εκτιμά συγκεκριμένα ότι το τρίμηνο, που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, εμφάνισε λειτουργικά κέρδη ύψους 10,8 τρισ. γουόν (9,7 δισ. δολαρίων) έναντι 15,15 τρισ. γουόν ένα χρόνο νωρίτερα. Υπολογίζει ότι τα έσοδα μειώθηκαν 11% στα 59 τρισ. γουόν. Τα επίσημα αποτελέσματα θα δοθούν στη δημοσιότητα μέσα στο μήνα. 

Facebook Comments