Καθώς οι ΗΠΑ βιώνουν την μεγαλύτερη σε διάρκεια διακοπή λειτουργίας των υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, η πλειοψηφία των Αμερικανών δηλώνει ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ φέρει μεγαλύτερο μερίδιο της ευθύνης από τους Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο.

Το ποσοστό αρνητικής γνώμης για τον Αμερικανό πρόεδρο έχει αυξηθεί κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση του CNN που διενεργήθηκε από την εταιρία SSRS.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Αμερικανού προέδρου και των ηγετών του Κογκρέσου βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς καμία πλευρά δεν φαίνεται ότι είναι διατεθειμένη να υποχωρήσει από τις απόψεις κι απαιτήσεις που έχει εκφράσει σχετικά με την χρηματοδότηση της κατασκευής του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.

Η πρόταση για την κατασκευή του τείχους εξακολουθεί να μην βρίσκει σύμφωνη την αμερικανική κοινή γνώμη, όπως δείχνουν τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης. Συνολικά, ποσοστό 56% των ερωτηθέντων είναι αντίθετο με την κατασκευή του τείχους, ενώ ποσοστό 39% την υποστηρίζει.

Τα ποσοστά αυτά, παραμένουν σταθερά, όπως είχαν καταγραφεί και τον Δεκέμβριο.

Ποσοστό 45% των ερωτηθέντων δίνει χαρακτήρα κρίσης στην κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη νότια συνοριακή γραμμή των ΗΠΑ, ενώ το 52% των συμμετεχόντων στην δημοσκόπηση πιστεύει πως δεν πρόκειται για μία κρίση.

Μεταξύ αυτών, που χαρακτηρίζουν την κατάσταση ως κρίση, οι περισσότεροι αισθάνονται ότι το τείχος θα βοηθήσει στην βελτίωση της κατάστασης. Η μερίδα των ανθρώπων που αισθάνεται έτσι αναφέρεται σε ποσοστό 31% μεταξύ των Αμερικανών ενηλίκων.

Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης καθορίζονται σε ουσιαστικό βαθμό από τις κομματικές θέσεις. Περίπου 9 στους 10 Δημοκρατικούς είναι αντίθετοι στην κατασκευή του συνοριακού τείχους, ενώ 8 στους 10 Ρεπουμπλικάνους υποστηρίζουν την κατασκευή του. Επτά στους δέκα Ρεπουμπλικάνους χαρακτηρίζουν την κατάσταση στα νότια σύνορα ως μία κρίση, ενώ τα 2/3 από αυτούς πιστεύουν πως ένα τείχος θα την αντιμετωπίσει.

Facebook Comments