Οι τόνοι στη Βουλή έχουν ανέβει κατακόρυφα με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και με φόντο τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του έκανε ευθεία και οξεία επίθεση προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και σε όσους στηρίζουν την κυβέρνησή του. Έκανε λόγο για τραγέλαφο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και δήλωσε ότι “πρόκειται για την τελευταία πράξη μιας πολιτικής φαρσοκωμωδίας και έναν ακόμη κοινοβουλευτικό ελιγμό, προκειμένου να περάσει η επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών και να κρατηθεί με αναπνευστήρα το μόρφωμα των ΑΝΕΛ”.

Εξ αρχής αναφέρθηκε για το… αλισβερίσι των βουλευτών: “Βουλευτές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται προκειμένου να κρατήσει ο κ. Καμμένος τα κοινοβουλευτικά του προνόμια”. Ως “πολιτικούς γυρολόγους” χαρακτηρισε τους “πρόθυμους βουλετές που θα συνδέονται με μια κλωστή εξουσίας”, οι οποίο “ξέχασαν όσα έλεγαν μέχρι πρότινος”. Έκανε λόγο για “κυβέρνηση θα είναι de facto μειοψηφίας” ακόμη κι αν κερδηθεί η σημερινή ψήφος. Και προειδοποίησε να μην προχωρήσουν σε αλλαγές της πλειοψηφίας στις κοινοβουλευτικές επιτροπές..

“Ο κ. Τσίπρας με ψέματα πήρε την εξουσία με ψέμματα τη διαχειρίστηκε και με ψέματα θα την εγκαταλείψει. Μας παρουσίασε και χθες μία εικονική πραγματικότητα. Βρήκατε τη χώρα σωσμένη και τη βυθίσατε”, υπογράμμισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στον πρωθυπουργό. Εξ αρχής θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι το “διαζύγιο” Τσίπρα-Καμμένου είναι συνεννοημενο και σκηνοθετημένο, κάτι για το οποίο επέμεινε και ο κ. Μητσοτάκης σήμερα: “Στο όνομα της εξουσίας, η κυβέρνηση δεν διστάζει να κάνει τα πάντα. Μαζί της, όμως, τραβά στο βούρκο κι ολόκληρη την πολιτική ζωή. Διότι, παρά το σικέ διαζύγιό τους, όλοι πλέον βλέπουν πως Τσίπρας – Καμμένος βαδίζουν επί της ουσίας μαζί.  Ανταλλάσσοντας βουλευτές, ψήφους και υπουργεία. Ενώ γύρω τους ξετυλίγεται ένα πρωτοφανές γαϊτανάκι πολιτικού «πάρε-δώσε». 

Επανήλθε στην κριτική που άσκησε χθες για την υπουργοποίηση του ΑΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Αποστολακη λέγοντας ότι ” η κριτική μου δεν αφορούσε τόσο τον ναύαρχο Αποστολάκη, τον οποίο προσωπικά τιμώ για το διάστημα της στρατιωτικής θητείας του”. Ωστόσο, είπε ότι “διέπραξε μεγάλο λάθος που δε σεβάστηκε την διάκριση των ρόλων μεταξύ ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας και πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας”. Σημείωσε ότι “τα παράσημα για την πατρίδα οφείλουμε να τα τιμούμε και όχι να τα μπλέκουμε με επιπολαιότητα στα δίχτυα των κομματικών μας συμφερόντων”. Συνέκρινε την υπουργοποίηση Αποστολάκη με τον ορισμό της πρώην προέδρου του Αρείου Πάγου ως σύμβουλο του πρωθυπουργού και μετά πρόεδρο Ανεξάρτητης Αρχής.

Όσον αφορά τη σημερινή παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση δήλωσε ότι “όποιος ψηφίζει σήμερα «ΝΑΙ», εγκρίνει συνολικά το ναυάγιο που ζει η χώρα εδώ και τέσσερα χρόνια: Την τεράστια πολιτική απάτη που οδήγησε τον κ.Τσίπρα στην εξουσία». Αυτό όρισε ως πραγματικό διακύβευμα. “Όποιος ψηφίζει «ΝΑΙ», ανοίγει το δρόμο στην δήθεν «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα για τους γείτονες, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών. Και νομιμοποιεί τα όσα έγιναν μακριά από τον λαό και τη Βουλή. Μέσα σε καταγγελίες για μυστικά κονδύλια και άλλα δυσώδη, που ακούστηκαν μέχρι και  στο Υπουργικό Συμβούλιο», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε την άποψή του για κυβέρνηση-κουρελού και εξέφρασε το πάγιο αίτημά του για εκλογές.

Συνεχής ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στη Βουλή εδώ

Facebook Comments