Το πολιτικό θερμόμετρο έχει πιάσει φωτιά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της συζήτησης στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία με φόντο την ψηφοφορία των Πρεσπών και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να αντεπιτίθεται δριμεία κι ολομέτωπα κυρίως στον πρόεδρο της αξιωματικης αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ζήτησε ξεκάθαρες θέσεις καθώς απαιτούνται από “το πατριωτικό καθήκον και τη κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας”, ανέφερε. Απαντώντας στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε ότι “πήρε το ρίσκο να ζητήσει καθαρές λύσεις” προκαλώντας αυτή τη διαδικασία, την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος απέναντι στο κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία. 

Χαρακτήρισε νευρικό τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του πίστωσε “θεατρικό στιλ” καθώς αποπειράται να πείσει χωρίς επιχειρήματα. Μίλησε για ψεύτικες δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδιμα 10-15-20-30 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία και τον ρώτησε αν ξέρει τις αληθινές και γι αυτο είναι τόσο νευρικός και τον κάλεσε να του τις πει κι εκείνου για να… χαρει. Επίσης, του επεσήμανε ότι δεν κατέθεσε πρόταση δυσπιστίας και όταν την κατέθεσε προ εξαμήνου είχε συγκεντρώσει μόλις 123 ψηφους. 

Για κακούς συμβούλους και σύγχυση του κ. Μητσοτάκη έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, “αρνούμαι να πιστέψω ότι αυτό είναι το επίπεδο του κ. Μητσοτάκη. Θέλω να πιστεύω ότι η στάση είναι αποτέλεσμα κακών συμβούλων και πολιτικής σύγχυσης”. Ως “καλύτερο χορηγό” της κυβέρνησής του χαρακτήρισε την υπεράσπιση που προσφέρει ο νυν πρόεδρος της ΝΔ στην κυβέρνηση Σαμαρά.

Απάντησε σε όσα ακούγονται περί “συναλλαγής” και “σκηνοθετημένη λήξη της κυβερνητικής συνεργασίας” θέτοντας το ερώτημα αφού ισχύουν τα προαναερθέντα γιατί να θέσει σε διακινδύνευση τη δυνατότητα να κυβερνά, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης. “Αυτό που έχετε πάθει είναι ότι αδυνατείτε να προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα . Το ίδιο κάνατε όταν βγήκαμε από τα μνημόνια, εσείς λέγατε ότι είμαστε στο τέταρτο ενώ όλη η Ευρώπη το αναγνωρίζει. Τώρα υπάρχει ρήξη, αποχώρησαν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση κι εσείς συνεχίζετε να λέτε το αφήγημα σας περί σκηνοθεσίας. Αυτό το περί σικέ διαζυγίου και συναλλαγής είναι ό,τι πιο αστείο μπορεί να πει κανείς βλέποντας με ποιο σχέδιο πορευόμαστε για το αύριο του τόπου”, προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Συνεχής ενημέρωση για όσα συμβαίνουν στη Βουλή εδώ

Facebook Comments