Η εμπειρία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι οδυνηρή και τραυματική. Οι σημερινοί τύποι προκάλεσαν το 2015 βαρύτατες βλάβες στην ελληνική οικονομία. Το κόστος της ανοησίας τους ανέρχεται σε πολλές πολλές δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και εκτείνεται σε βάθος 4 δεκαετιών. Μας οδήγησαν στο τρίτο και αχρείαστο μνημόνιο με χρηματοδότηση 86 δισ. ευρώ, αφού είχαν φροντίσει να πουλήσουν… τσαμπουκά τον Φεβρουάριο του 2015 επιστρέφοντας στον ESM τα 11 δισ. ευρώ που είχε στην άκρη το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και θα αρκούσαν ως προληπτική γραμμή πίστωσης για να βγούμε στις αγορές.

Οι τύποι που κυβερνούν σήμερα, ανέτρεψαν το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον αφού πρώτα… προσκύνησαν για να υπογραφεί το τρίτο μνημόνιο. Πήραν μέτρα 14,5 δισ. ευρώ και προκάλεσαν τεράστια ζημιά στο τραπεζικό σύστημα επιβαρύνοντας τους φορολογούμενους πολίτες. Αφενός με την ανακεφαλαιοποίηση του Νοεμβρίου 2015 όπου χάθηκαν σχεδόν 40 δισ. ευρώ, αλλά και με τις εγκληματικές ανοησίες τους να στείλουν μηνύματα τρόμου στους καταθέτες, οι οποίοι από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Ιούλιο απέσυραν από τις τράπεζες σχεδόν 40 δισ. ευρώ (σήμερα η “τρύπα” έχει περιορστεί στα 30 δισ. ευρώ). Και εξαιτίας των ανοησιών τους και του πλέον ηλίθιου δημοψηφίσματος στην παγκόσμια ιστορια, προκάλεσαν ως αναγκαιότητα την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων.

Το χειρότερο απ΄ όλα με τη σημερινή… μη κυβερνητική οργάνωση είναι ότι δεν αξιοποιήσαμε την καλύτερη τετραετία του πλανήτη (2015-2018) χάνοντας τη συμμετοχή στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ το ίδιο διάστημα η εκτιμώμενη απώλεια ΑΕΠ λόγω ανατροπής των δεδομένων του 2014, ανέρχεται σε 30-34 δισ. ευρώ. Κάνοντας μια πρόσθεση των ανωτέρω ποσών, προκύπτει μια συνολική ζημία (άμεση και έμμεση) άνω των 200 δισ. ευρώ. Ο γράφων πριν από περίπου ένα χρόνο είχε επισημάνει το τεράστιο κόστος, το οποίο μερικές εβδομάδες αργότερα επιβεβαιώθηκε από τον πρώην επικεφαλής του Euroworking Group.

Σε συνέντευξη του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Τόμας Βίζερ είχε αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά συντηρητικές οι εκτιμήσεις για ζημία 200 δισ. ευρώ, υπονοώντας ότι ο λογαριασμός της σημερινής κυβερνητικής παρέας είναι αρκετά μεγαλύτερος. Και βέβαια το… κερασάκι στην τούρτα ήταν τα απαξιωμένα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία πέρασαν στο Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων για 99 έτη. Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτελούν καταλύτη για να γυρίσει σελίδα η χώρα, αλλά ο τρόπος με τον οποίο προέκυψε το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων ήταν εγκληματικός λόγω της ανόδου του ρίσκου χώρας το 2015.

Σήμερα, η Ελλάδα είναι εκτός αγορών και με το επιτόκιο του δεκαετούς ομολόγου σταθερά πάνω από το 4%, ενώ το Χρηματιστήριο Αθηνών κινείται μεταξύ απαξίωσης και εξευτελισμού. Εάν νομίζουν οι σημερινοί κυβερνώντες ότι αφήνουν θετικό αποτύπωμα, τότε ας βουτήξουν το… κεφάλι τους μέσα σε μια λεκάνη με νερό. Βλέποντας τις… μεταστάσεις στο σώμα της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας, μόνο ανησυχία μπορούμε να εκφράσουμε. Με 4,3 εκατ ληξιπρόθεσμους οφειλέτες στην Εφορία, περίπου 1,3 εκατ. επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες στον ΟΑΕΕ, 500.000 “κόκκινους” δανειολήπτες των τραπεζών, 700.000 απελπισμένους οφειλέτες της ΔΕΗ και σχεδόν 2.000.000 στους Δήμους, το αφήγημα του… τέλους των μνημονίων που επικαλούνται οι σημερινοί κυβερνητικοί τύποι είναι για… γέλια.

Η πρώτη αξιολόγηση του νέου έτους σε λίγες μέρες δείχνει άλλα πράγματα. Και όχι μόνο αυτό. Με τα εγκληματικά λάθη του 2015, ανετράπη πλήρως το μοντέλο βιωσιμότητας του χρέους το 2014. Έτσι, μέχρι στιγμής ξέρουμε ότι από το 2031 έως το 2060 δεν υπάρχει καμία προοπτική βιωσιμότητας. Εκτός και αν την επόμενη 12ετία γίνει ένα επενδυτικό μπουμ, ικανό να ανατρέψει προς το καλύτερο τις προβλέψεις καταστώντας βιώσιμο το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ στο διηνεκές.

Όλα τα παραπάνω συνιστούν τα εγκλήματα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Σε λίγες μέρες συμπληρώνονται 4 χρόνια από την… καταραμένη ημέρα που περίπου 2.300.000 ψηφοφόροι πιάστηκαν… τσιπροκαμμένοι! Από τότε διαλύουν επί καθημερινής βάσεως τους θεσμούς, την υγεία, την παιδεία και ό,τι άλλο υπάρχει όρθιο! Ήρθαν στην εξουσία ως τυχοδιώκτες και μέσα από την αμορφωσιά, την ανεπάρκεια και την ιδεολογική τους αναπηρία, ζημίωσαν και εξευτέλισαν μία ολόκληρη χώρα και ένα ολόκληρο έθνος 17 εκατ. ψυχών.

Η Ιστορία πρέπει να είναι αμείλικτη μαζί τους. Πριν όμως γραφτούν στα μαύρα κατάστιχα, πρέπει να πληρώσουν στην κάλπη για την τεράστια ζημία που προκάλεσαν. Τα σκάνδαλα τους τα αφήνουμε σε δεύτερη μοίρα. Όπως διαφαίνεται, τα σκάνδαλά τους είναι πολλά και ηχηρά. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο ήταν η εκλογή τους. Δηλητηρίασαν τα πάντα και πρέπει να υποστούν τις συνέπειες. Ντροπή τους γιατί μας εξευτέλισαν. Το έκαναν χωρίς ίχνος ντροπής και τσίπας… 

Facebook Comments