Νέα επεισόδια αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος μεταξύ κουκουλοφόρων και ανδρών των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ. Μάλιστα, κατά τα επεισόδια δέχθηκε επίθεση από αγνώστους και ένας πολίτης τον οποίον πέρασαν για αστυνομικό.

Tα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος, συνεχίζονται με την αστυνομία να επιχειρεί να απωθήσει τους επιτιθέμενους διαδηλωτές προς την οδό Φιλελλήνων.

Συγκρούσεις πλέον λαμβάνουν χώρα στην Καραγιώργη Σερβίας αλλά και στην Ερμου, όπου υπενθυμίζεται, πως τα καταστήματα είναι ανοιχτά έως τις 18:00.

Συμπλοκές έχουμε και στην συμβολή των οδών Πατησίων και Λ. Αλεξάναδρας.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στα σκαλοπάτια της Βουλής πίσω από το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, με ομάδα να επιχειρούν να εισβάλουν στη Βουλή και να συμπλέκονται με τα ΜΑΤ που έκαναν χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί.

«Η εκτίμησή μας είναι ότι τα άτομα που προκάλεσαν τα επεισόδια κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου στην πλατεία Συντάγματος ανήκουν στον ακροδεξιό χώρο. Ήταν αδύνατο να παρεισφρήσουν στη συγκέντρωση αντιεξουσιαστές, από τα Προπύλαια, όπου είχαν πραγματοποιήσει αντισυγκέντρωση. Οι αντιεξουσιαστές αμέσως μετά το τέλος της συγκέντρωσής τους κατευθύνθηκαν προς τα Εξάρχεια» τόνισαν στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πηγές της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής.

 

 


Νωρίτερα:

Επεισόδια σημειώθηκαν όταν ομάδα κουκουλοφόρων προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή και συγκρούστηκαν με τα ΜΑΤ,  την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το συλλαλητήριο και οι ομιλίες στην πλατεία Συντάγματος για τη Μακεδονία.

Τα επεισόδια πήραν έκταση και έγινε χρήση χημικών με αποτέλεσμα να επεκταθεί η ένταση με τον κόσμο που συμμετέχει στο συλλαλητήριο να οπισθοχωρεί με κάποιους να υποστηρίζουν ότι ο στόχος ήταν να αποχωρήσουν οι διαδηλωτές

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική από τη χρήση των χημικών με το πλήθος του κόσμου να προσπαθούν να προστατευθούν

Εκκλησεις να σταματήσουν τα επεισόδια γίνονται  από την εξέδρα της εκδήλωσης

Τα επεισόδια στον Άγνωστο Στρατιώτη

Τα επεισόδια ξεκίνησαν  στα σκαλιά της Βουλής πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη με ομάδα κουκουλοφόρων να πετά σιδερολοστούς, καδρόνια, καπνογόνα και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, που βρίσκεται στο σημείο. με τις αστυνομικές δυνάμεις να απαντούν με χρήση χημικών.

Νέα ένταση σημειώθηκε στο ύψος του προαυλίου της Βουλής, με μια ομάδα ατόμων να πετά αντικείμενα και καπνογόνα προς την πλευρά των αστυνομικών δυνάμεων οι οποίες έριξαν χημικά για να τους απωθήσουν.

Τραυματισμοί μπροστά από τη Βουλή

Αστυνομικοί και πολίτες, έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κατά τα επεισόδια τόσο στα σκαλιά πίσω από τον Άγνωστο Στρατιώτη, όσο και στο προαύλιο της Βουλής, όταν επιχείρησαν να εισβάλλουν κουκουλοφόροι. 

Ο αριθμός των τραυματισμένων αστυνομικών σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ανέρχεται σε δέκα άτομα.

Νωρίτερα:

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας πραγματοποιείται το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος ενώ χιλιάδες διαδηλωτές έχουν κατακλύσει αυτή την ώρα την πλατεία Συντάγματος.

Αυτή την ώρα σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα σε ομάδα διαδηλωτών και δυνάμεις των ΜΑΤ στη Βουλή.

Οι ομιλίες έχουν ξεκινήσει και μεταξύ των ομιλητών είναι ο πρόεδρος της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, Κρις Σπύρου, η τραγουδίστρια Αφροδίτη Μάνου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων Γιώργος Τάτσιος, ενώ αναμένεται να διαβαστεί και μήνυμα του Μίκη Θεοδωράκη.

Το παρών στο συλλαλητήριο έδωσε και ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς. 

Νωρίτερα:

Κλειστοί θα παραμείνουν, από τις 10.00 το πρωί, οι σταθμοί «Σύνταγμα», «Πανεπιστήμιο» και «Ομόνοια» του Μετρό, έπειτα από εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω του συλλαλητηρίου της «Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας».

Οι συρμοί θα διέρχονται από τους σταθμούς αυτούς χωρίς στάση, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την ΣΤΑΣΥ.

Νωρίτερα:

Συγκεντρώνονται σταδιακά στην πλατεία Συντάγματος, οι πρώτοι διαδηλωτές του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία που πραγματοποιείται στις 2 μετά το μεσημέρι.

Με το χρόνο να μετρά αντίστροφα για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, οι διοργανωτές περιμένουν πάνω από 3.000 πούλμαν από όλη την Ελλάδα για να σταλεί μήνυμα στην κυβέρνηση κατά της συμφωνίας. Για πάνω από 600.000 διαδηλωτές έκανε λόγο στον ΣΚΑΪ ο Στέργιος Καλόγερος, εκ των διοργανωτών του συνεδρίου. Στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν τα ξημερώματα και διαδηλωτές από την Κρήτη. 

Οι αρχές έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα. Η τροχαία βρίσκεται σε επιφυλακή στα εθνικά οδικά δίκτυα στο ρεύμα προς Αθήνα, καθώς χιλιάδες πούλμαν και αυτοκίνητα μεταφέρουν διαδηλωτές στην Αθήνα από όλη την Ελλάδα. Η ΕΛΑΣ βρίσκεται σε συναγερμό, καθώς οι αναρχικοί διοργανώνουν αντισυγκέντρωση στη 1μμ στα Προπύλαια.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της ΕΛΑΣ έως και 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας, ενώ δύο drones και ένα ελικόπτερο  θα μεταδίδουν εικόνες στο κέντρο επιχειρήσεων στη ΓΑΔΑ. 
 

Facebook Comments